Radio WURD
27

Voditeljica koja je intervjuisala Bidena dala otkaz nakon priznanja da je pitanja dobio unaprijed

S. M.
Radijska voditeljica Andrea Lawful Sanders dala je otkaz na radiju WURD nakon što je priznala da je njen intervju s predsjednikom Joeom Bidenom, nakon njegove debate sa Donaldom Trumpom, uključivao pitanja koja je unaprijed dobio, prenosi CNN.

"Intervju je sadržavao unaprijed određena pitanja, koja je dala Bijela kuća, što krši našu praksu da ostanemo nezavisni medij, koji je odgovoran našim slušaocima", objavila je Sara Lomax, predsjednica i izvršna direktorica stanice sa sjedištem u Philadelphiji.

Dodala je da su se voditeljica Lawful Sanders i WURD Radio dogovorili da se raziđu.

WURD je jedina talk radio stanica u Pennsylvaniji u vlasništvu afro-amerikanaca. Lomax je rekla da se stanica ponosi time što je nezavisan glas od povjerenja za svoju primarnu publiku, afro-amerikance iz Philadelphije i da korištenje pitanja, koja su postavljena unaprijed, "ugrožava to povjerenje i nije praksa koju WURD Radio podržava".

"WURD Radio nije glasnogovornik Bidena ili bilo koje druge administracije", dodala je.

Lawful-Sanders, koja je vodila emisiju "The Source", postavila je Bidenu četiri pitanja, o izborima, njegovim postignućima, njegovom učinku u debati i o tome šta bi rekao neodlučnim biračima. U razgovoru za CNN, rekla je da su ta pitanja dio od osam pitanja, koja su joj preporučili Bidenovi saradnici prije intervjua.

"Pitanja su mi poslana na odobrenje. Ja sam ih odobrila", rekla je.