"Odluka konačna"
180

Vođa jemenskih Huta potvrdio da će se osvetiti Izraelu bez obzira na pritisak Zapada

F. H.
Foto: Al-Manar
Foto: Al-Manar
Sayyed Abdul Malek Badreddine al-Houthi, vođa jemenskog Ansarullaha (Huta), potvrdio je da če odmazda Izraelu desiti bez obzira na pritiske i mobilizaciju Zapada, ističući da će odgovor biti bolan.

U govoru u četvrtak, Sayyed Al-Houthi je izjavio da se podrška Gazi nastavlja na svim frontovima, naglašavajući da je odluka o osveti koju je donijela Osovina otpora neizbježna.

"Odgovor slijedi, a odluka je konačna i neopoziva. To je moralna, humanitarna i etička obaveza i nepokolebljivo obećanje onih koji su dokazano vrijedni povjerenja i riječima i djelima. Uz to, odgovor je praktična potreba za odvraćanje izraelskog neprijatelja", ustvrdio je Sayyed Abdul Malek.

Sayyed Al-Houthi istakao je kako Amerikanci ulažu sve napore da obuzdaju odgovor političkim manevrima, uključujući razgovore o dijalogu i pregovorima, upozoravajući na njihov potencijalni utjecaj.

Nadalje je objasnio da je Hamas mudro upravljao ovim političkim putem, odgovarajući razboritim potezom koji razotkriva američke namjere i njihove vojne poteze.

“Američko raspoređivanje pomorskih snaga i dolazak aviona u američke baze u arapskim zemljama neće promijeniti odluku o uzvratu. Odgovor neprijatelju je strateška i bitna mjera za odvraćanje kriminalnog i zlonamjernog izraelskog neprijatelja, koji drsko čini zločine. Bez obzira na pokušaje obuzdavanja odgovora, oni će propasti", insistirao je vođa Huta.

Uz to, Sayyed Al-Houthi je naglasio da je odluka neizbježna sa svih frontova podrške, a svako odgađanje odgovora je proračunata mjera kako bi se osiguralo da bude bolno za neprijatelja, posebno u svjetlu američke mobilizacije usmjerene na ublažavanje njegovog utjecaja"

Sayyed Al-Houthi je izjavio da je zadrška u odgovoru imala opipljiv utjecaj na neprijatelja, koji se nikada prije nije suočio s takvim strahom. To je vidljivo u otkazivanju letova i raširenoj tjeskobi među izraelskim doseljenicima. Panika i strah zahvatili su cijeli izraelski okupacijski entitet.

"Unatoč skeptičnoj medijskoj pompi, odgovor otpora definitivno i neporecivo dolazi", dodao je Sayyed Al-Houthi.

Govoreći o libanskom frontu podrške, Sayyed Abdul Malik al-Houthi je izjavio.

"Hezbolahove utjecajne operacije protiv izraelskog neprijatelja se nastavljaju, kao što pokazuju video snimke. Strah i tjeskoba među cionistima u vezi s odgovorom skupine su očiti, jer se očekuje da će biti i bolan i s posljedicama".

Na kraju, vođa Ansarullaha izjavio je da je ove sedmice skupina koristila 15 balističkih i krstarećih projektila, kao i bespilotne letjelice, kako bi izvršila operacije protiv brodova koji su prekršili zabranu ulaska u luke u Izraelu.

Naglasio je da je Hutski odgovor na cionističku agresiju na Al-Hudaidu neizbježan, s "dobro definiranim kursom, pedantnim pripremama, strateškom taktikom i dodijeljenim resursima."

"Naš jemenski narod čini velike žrtve i mučenike, pokazujući svoju nepokolebljivu predanost u vrijeme kada su mnogi u naciji posustali u svojoj podršci Palestini", zaključio je Sayyed Abdel Malek.