Predsjednik Ukrajine
10

Volodimir Zelenski intervjuiran na prvim linijama fronta rusko-ukrajinskog rata

L. S.
Screenshot X jurgen_nauditt (Foto: EPA-EFE)
Screenshot X jurgen_nauditt (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski prvi je put intervjuiran na prvim linijama fronta rusko-ukrajinskog rata kad je razgovarao s voditeljem Fox Newsa Bretom Baierom.
Baierov intervju, koji će se emitovati u četvrtak u Foxovoj noćnoj emisiji "Specijalni izvještaj", označit će prvi put da je ukrajinski lider intervjuiran na prvim linijama borbe od početka ruske agresije 2022. godine.
"Baier će razgovarati s predsjednikom o dvogodišnjoj godišnjici rata, debati u Kongresu o dodatnom finansiranju Ukrajine i najnovijim dešavanjima u tekućem sukobu", rekla je mreža najavljujući intervju.

"On će također putovati s predsjednikom dok prima vojni brifing, uručuje medalje nekim od svojih trupa i posjećuje ranjene vojnike u bolnici", dodao je Fox.

Baierovo sjedenje sa Zelenskim dolazi samo nekoliko dana nakon što je Tucker Carlson, bivši najbolje ocijenjeni voditelj mreže, objavio intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom kojeg je Putin kritizirao umiješanost Sjedinjenih Država u sukob.

"Ukrajina je umjetna država koja je oblikovana po Staljinovoj volji", rekao je tada Putin, dodajući da je ruska poruka SAD-u da ukoliko stvarno žele prestati s borbama, trebaju prestati isporučivati oružje Ukrajini.