Slučaj iz februara
0

Za brutalno ubistvo bivše švicarske misice optužen njen suprug: Objavljeni uznemirujući detalji

B. R.
Kristina Joksimović
Kristina Joksimović
Za brutalno ubistvo bivše švicarske manekenke i misice Kristine Joksimović optužen je njen suprug. Ona je zadavljena, raskomadana, a zatim "pasirana" blenderom.

Posmrtni ostaci 38-godišnjakinje su februaru ove godine pronađeni u njenom domu u blizini Basela. Švicarski medij FM1 Today je objavio obdukcijski izvještaj, prema kojem je tijelo raskomadano električnom ubodnom pilom, nožem i makazama u kućnom vešeraju. Zatim je nekoliko dijelova tijela "pasirano" blenderom i rastvoreno u hemikaliji.

List BZ Basel je objavio da njen 41-godišnji suprug Tomas tvrdi da je reagirao u samoodbrani, nakon što ga je napala nožem te da je u paničnom stanju raskomadao njeno tijelo.

Sud je odbio žalbu za njegovo puštanje iz pritvora. Prema FM1 Today, u forenzičkom izvještaju je navedeno da je Joksimović usmrćena davljenjem.

Tužitelji smatraju da je Tomas pokazao nedostatak empatije i hladnokrvnost nakon što je ubio svoju suprugu i pokušao prikriti ubistvo. Supružnici su imali dvije kćerke, prenosi list Independent.