Poruka nakon inauguracije
1

Turković čestitala Bidenu: Uvijek ste bili prijatelj BiH, radujemo se saradnji s vama

A. B.
Turković je čestitku Bidenu uputila na Twitteru (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Turković je čestitku Bidenu uputila na Twitteru (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković čestitala je novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu nakon što je zvanično preuzeo ovu dužnost na inauguraciji koja je danas održana.
Turković se oglasila na Twitteru gdje je uputila svoje čestitke i želje na engleskom jeziku uz označavanje privatnog i predsjedničkog profila Joea Bidena.
"Čestitamo dragi predsjedniče Biden, Bosna i Hercegovina vam želi svaki uspjeh u vođenju američkog naroda. Uvijek ste bili pravi prijatelj Bosne i Hercegovine tokom svog života i radujemo se saradnji s vama u godinama koje dolaze", poručila je Turković.

Turković je i danas uoči inauguracije komentarisala Bidenov dolazak na vlast u SAD-u rekavši da je on uvijek bio osoba koja je radila na traženju kompromisa te da nikad nije mislio da se oko njega svijet vrti kao što je to radio Donald Trump.

Biden je položio zakletvu danas u Capitolu čime je zvanično preuzeo funkciju predsjednika SAD-a, a u svom govoru nakon inauguracije je kazao da se nada da će tokom svog mandata uspjeti ujediniti zemlju.