U subotu
1.3k

U Sarajevu najavljena obustava saobraćaja i zbog Anti-LGBT protesta

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Pored obustave saobraćaja u 37 sarajevskih ulica zbog održavanja Bh. povorke ponosa, u subotu će doći do obustave saobraćaja i u ulici Maršala Tita - dionica od raskrsnice s ulicom Kaptol do raskrsnice s ulicom Kulovića, zbog održavanja "Anti-LGBT protesta".
Po zahtjevu Organizacionog odbora inicijative "Iskorak", a radi održavanja Anti-LGBT protesta, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu obustavu saobraćaja na trasi kretanja učesnika ovog događaja, i to u ulici Maršala Tita - dionica od raskrsnice s ulicom Kaptol do raskrsnice s ulicom Kulovića, u subotu, 14. augusta 2021. godine, u vremenu od 11:00 do 12:30 sati.

Privremenu izmjenu režima saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji će saobraćaj preusmjeravati na alternativne pravce, a to su:

Pravac Baščaršija - Ilidža: Katedrala - Petrakijina - Mehmed Paše Sokolovića - Čekaluša - Bolnička - Stjepana Tomića - Tunel Ciglane - Halida Kajtaza - Prva transferzala - Zmaja od Bosne.

"Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator ovog događaja je dužan ukloniti potrebne rekvizite za održavanje Anti-LGBT protesta te dovesti saobraćajnice u prethodno stanje", navedeno je u rješenju Ministarstva saobraćaja KS.