Prilično originalno
41

"Vanzemaljci došli u Tutin". Ovo nije novi SF film, nego predizborni spot stranke Usame Zukorlića

M. G.
Stranka pravde i pomirenja, koju je osnovao bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, rahmetli Muamer ef. Zukorlić, a sada vodi njegov sin Usame, iznenadila je javnost Srbije svojim kreativnim pristupom predizbornoj kampanji.

Naime, lansirali su spot pod nazivom “Vanzemaljci u posjeti Tutinu”, koji je brzo postao hit među građanima.

U spotu vanzemaljci, očigledno zbunjeni stanjem na terenu, dolaze u posjetu Tutinu, slikovito prikazujući izazove s kojima se lokalna zajednica suočava. Ovi intergalaktički gosti, čini se, nisu mogli vjerovati svojim očima kad su vidjeli nedostatak infrastrukture i ekonomske stagnacije, što su, kako je navedeno u spotu, problemi s kojima se građani svakodnevno bore.

@usamezukorlic

Vanzemaljci u posjeti Tutinu 😯✌🏻

♬ original sound - Usame Zukorlić
Kroz seriju humorističnih situacija, spot na satiričan način prikazuje apsurde svakodnevnog života u Tutinu. No, iza smijeha krije se ozbiljna poruka: Stranka pravde i pomirenja nije tu samo da bi ismijavala situaciju, već i da ponudi konkretna rješenja. Spot jasno ističe viziju stranke za rješavanje ovih problema, pokušavajući tako pridobiti simpatije i povjerenje građana.

Dakle, dok se vanzemaljci vraćaju kući s anegdotama o neobičnoj planeti zvanoj Tutin, građani ostaju s nadom da će neko konačno riješiti njihove probleme. A hoće li Stranka pravde i pomirenja biti ta koja će donijeti promjene, ostaje da se vidi. Na kraju, vanzemaljci poručuju: "vidimo se za četiri godine".