Bez snimanja iz zraka
94

Važno upozorenje organizatora Red Bull Showruna: Svi dronovi koji nisu dronovi organizatora, bit će obarani

M. G.
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Ususret Red Bull Showrun koji će se u nedjelju 9. juna održati na ulicama Sarajeva, organizatori događaja posebno naglašavaju vrlo bitne informacije za sve sugrađane.

Cijeneći da je sigurnost svih učesnika Red Bull Showrun apsolutni prioritet, kako navode organizatori, odlukom MUP KS korištenje dronova prije i tokom događaja na trasi između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH, nije moguće.

"Ovom prilikom, posebno se naglašava da će svi dronovi koji nisu dronovi organizatora, biti obarani kako bi se minimizirao rizik i obezbijedila sigurnost svih posjetilaca", navode organizatori.

Razumijevajući strast i ljubav koju mnogi sugrađani i sugrađanke imaju prema ovom događaju i moto sportu, organizatori mole za razumijevanje i poštivanje navedenih uputa.

"Ovaj događaj je prilika da svi zajedno uživamo u jedinstvenom spektaklu, ali i da pokažemo odgovornost i poštovanje prema mjerama sigurnosti koje su postavljene za dobrobit svih učesnika i posjetilaca", dodaje se u saopćenju.