Krenuli ste na odmor?
42

Velike gužve na mnogim graničnim prijelazima u BiH, padavine usporavaju saobraćaj

N. V.
Ulaz u BiH na prijelazima Bosanska Gradiška i Maljevac
Ulaz u BiH na prijelazima Bosanska Gradiška i Maljevac
Na brojnim graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini stvorila se velika gužva. Veći promet vozila je na ulazu u BiH, no na prijelazima Bijača, Gradina i Bosanska Gradiška gužve su u oba smjera.

Razlog gužvi na graničnim prijelazima svakako je ljetna sezona i period godišnjih odmora, no sve dodatno pojačava to što je petak, odnosno početak neradnog vikenda.

Iz BIHAMK-a su saopćili da je najfrekventnije na prijelazima Rača, Šepak, Bosanska Gradiška, Bijača, Gradina i Velika Kladuša.

U Velikoj Kladuši gužve su na ulazu u BiH, dok iz AMS-a navode da je na prijelazima Doljani, Deleuša i Brod frekventno na izlazu.

Na kamerama BIHAMK-a vidi se da je prometno i na prijelazima Maljevac, Orašje, Vinjani Donji te Ivanica kod Trebinja.

Ivanica, ulaz
Ivanica, ulaz

Stanje na graničnim prijelazima ukoliko planirate dolazak u BiH, ili na odmor van BiH, možete provjeriti na kamerama BIHAMK-a ovdje.

Na ostalim graničnim prijelazima frekvencija vozila je pojačana, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Frekventno je i na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini.

"Dodatno, upozoravamo na kišu koja povremeno pada i pričinjava poteškoće vozačima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na vrijeme provjerite vaše vozilo, potrebnu dokumentaciju za putovanje, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duga čekanja", saopćili su iz BIHAMK-a.