Stoji do 2008. godine
55

BMW E34 M5 pronađen u garaži napuštenog imanja vrijednog 1,5 miliona dolara

D. B.
Klasični BMW E34 M5, koji nije "dirnut" od 2008. godine, pronađen je u garaži napuštenog imanja vrijednog 1,5 miliona dolara, a zasad nije poznato šta se dogodilo s njegovim vlasnikom.

YouTuberi BigBangz i Silent Hills Explorations su došli do ovog neočekivanog otkrića. Istraživali su napušteno imanje, kada su u garaži ugledali zapušteni automobil prekriven debelim slojem prašine. Karoserija je lakirana u crnu boju, dok je unutrašnjost presvučena kožom u boji slonovače. Ispod haube je BMW-ov S 38 redni šestak uparen s ručnim mjenjačem, putem kojeg se snaga prenosi na stražnje točkove. Zanimljivo, na prednjem dijelu automobila su njemačke registarske oznake, a na stražnjem američke iz Georgije.

Glasine govore da je prethodni vlasnik bio ljekar, a neki susjedi tvrde da su ga posljednji put vidjeli 2015. godine, no čvrstih dokaza nema. Razlog napuštanja vrijednog automobila i imanja i dalje je misterija.

Kao što je poznato, BMW je proizvodio E34 M5 od 1988. do 1995. godine, a postojala je i Touring verzija. Upravo ovaj model je izuzetno važan u historiji BMW-a jer je napravio put budućim generacijama sedana visokih performansi.