Druženje i turizam
0

Ferrari i Maserati Club Adriatic u pohodu kroz Bosnu i Hercegovinu

Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Zvanični Ferrari i Maserati Club Adriatic ove godine odabrali su Sarajevo i Jahorinu kao destinaciju za svoje redovno okupljanje i vožnje prestižnih sportskih automobila.
Ferrari Adriatic Club i Maserati Adriatic Club, koji kao zvanični klubovi vlasnika automobila ovih marki postoje od 2015. godine, svake godine organizuju 5 do 6 posebnih druženja koji uz uživanje u performansama ovih sportskih automobila imaju za cilj i posjete jedinstvenih turističkih lokacija. Ovaj klub inače okuplja vlasnike Ferrarija i Maseratija iz 6 zemalja, i to Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Ove godine su tako ovi klubovi izabrali Bosnu i Hercegovinu kao lokaciju za jedan od skupova, a nakon okupljanja i druženja u ambijentu hotela Termag vlasnici Ferrarija i Maseratija uživali su u prirodnim ljepotama naše olimpijske planine Jahorine.

Nakon Jahorine kolona skupocjenih i prestižnih supersportskih automobila stigla je u Sarajevo i krenula u obilazak Baščaršije i ostalih turističkih atrakcija glavnog grada.