Ručni rad iz Nizozemske
30

Heritage Customs će prodavati Land Rover Defender kao kabriolet

D. B.
Nizozemska kompanija Heritage Customs kupcima će ponuditi Land Rover Defender u kabrioletskoj izvedbi, koji je u završnoj fazi modifikacija.

Na objavljenim fotografijama prikazan je Valiance Convertible, model baziran na Defenderu 90. Modifikacije se obavljaju ručno u sjedištu firme Heritage Customs u nizozemskom gradu Enteru.

Renderi otkrivaju kako će Defender izgledati kada bude završen, kao i njegove unikatne boje te pokretni mekani krov.

Heritage Customs će ove godine proizvesti svega pet primjeraka Defendera, a svaki će koštati 138.500 eura i to bez uračunatog poreza. Ova cijena uključuje Defender na kojem se vrše modifikacije. Također, tu je novi set felgi, kao i detalji eksterijera i unutrašnjosti. Promijena na 4x4 pogonu neće biti.

Suvlasnik kompanije Niels van Roij je rekao da je kabriolet evolucija postojećeg modificiranog Defendera pod nazivom Valiance Custom. Dodao je da će kupci pronaći dijelove i detalje koje Defender nikada ranije nije imao.

Van Roij je poznat po modifikacijama automobila, a jedan od njegovih projekata je karavanska izvedba Teslinog Modela S. Također, on "potpisuje" shooting brake verziju Rolls-Royceovog modela Wraith.