Flotna isporuka
0

Hyundai Auto BH isporučio flotu od 11 električnih Kona

Klix.ba
Hyundai Auto BH je sa ponosom najavio isporuku 11 električnih vozila modela KONA, što je jedna od najvećih flotnih isporuka električnih putničkih vozila u Bosni i Hercegovini.

Ugovor obuhvata isporuku 11 najnovijih modela električnih automobila Hyundai KONA, koji su poznati po svojoj efikasnosti, dometu, sigurnosti i originalnom dizajnu. Isporučeni modeli električna KONA imaju bateriju dugog dometa od 65,4 kWh i deklarisani domet prema WLTP-u do 514 km.

"Ponosni smo na činjenicu što isporučujemo 11 električnih vozila modela KONA klijentu u Bosni i Hercegovini. Hyundai je predan pružanju inovativnih i održivih rešenja za svoje klijente, a ova saradnja je korak ka budućnosti sa čistijim i održivijim saobraćajem. Iskreno se nadamo da će tržište električnih automobila da raste i da se razvija većim intenzitetom u odnosu na prethodne godine, pogotovo kada su u pitanju fiziča lica“, izjavio je Mirza Juzbašić, generalni direktor kompanije Hyundai Auto BH.

Predstavljanje, promovisanje i kontinuirano ulaganje u razvoj i napredak ovih vozila dio je globalne Hyundaieve dugoročne strategije za podsticanje elektrifikacije i promovisanje ekoloških “zelenih” vozila na svim tržištima.