Zbog nesigurnosti tržišta
0

Ineos ponovo odgađa lansiranje svog prvog električnog modela

A. M.
Ineos je najavio da će odgoditi lansiranje svog prvog električnog modela, Fusilier. Električni terenac prema novim informacijama će biti lansiran nakon 2027. godine.

Britanska kompanija, specijalizirana za terenska vozila, morala je ponovo da odloži lansiranje svog prvog električnog modela. Prvobitni plan je bio da novi model, nazvan Fusilier, bude lansiran ove godine.

Britanci ipak još nisu spremni za elektrifikaciju i ponovo odlažu lansiranje EV terenca do 2027. godine. Ineos tvrdi da je odluka da se Fusilier ponovno odgodi lansiranje uzrokovana neizvjesnošću globalnog tržišta električnih automobila, jer je na prodaju ovih automobila negativno utjecalo ukidanje subvencija u nekim zemljama.

No, Ineos nije jedini koji je neodlučan spram baterijskih vozila. Također, nekolicina drugih proizvođača je počela da preispituje svoje planove za elektrifikaciju u korist zadržavanja nekih modela s termalnim SUS motorima.

Ono što je ipak poznato, budući Ineos Fusilier će se nuditi u dvije verzije. Jedan od njih bi trebao dobiti verziju s proširenim dometom - range extender. Međutim, novi automobili s takvim sistemom bi bili zabranjeni u Evropskoj uniji od 2035. i u Britaniji od 2030. godine, ako Laburistička partija pobijedi na današnjim općim izborima.

Vezani članci