Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ništa novi, uvijek smo živjeli od sadake.
Ipak je uocljiva razlika da se tada uredno moglo desiti da troskovi projekta budu manji od predvidjenih (i to 1.9 umjesto 2.9 mm); danas je to nevidjeno, stavise
Nemas ti pojma sta je sadaka. Ovo je ocigledno bila vrlo dobra poslovna odluka, i za razliku od mentaliteta samo da je novo, ovdje se gleda racunica ali ovdje to malo ko konta...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nekad je postojao kapacitet prije nego što se u kasabu pretvorismo 😟
Baš me čudi kako nisu bili ruski ili arapski tramvaji.
Gledaj te bagro ima li reklama parizera na tramvaju?
Napokon stigli novi tramvaji...
Ovi dvospratni autobusi su bili careviNikad nisam platio kartu vazda visio na platformi......Uhatiše se za onu štangu divota..
Bolji nego današnji.
Lijepo je pročitati ovakav sadržaj na Kliksu. Bolje bi bilo da ih je više, umjesto standardnig uspiranja mozga politikom.
Slika 2 kuća crvena, slika 3 kuća siva a obje slike u boji. Slika 6 snijeg do koljena a listopadno drveće puno lišća. Je li samo meni ovo zapelo za oko? 😄 Doduše to je to vrijeme kad je moj stari 15 kilometara pješačio do škole pa je snijeg znao zapadati i u junu pa me ne čudi. Sad sve ima smisla.
Ne ulazeci u politiku o Amerima i Francuzima jedan dozivljaj iz prakse. Ko se nije vozio tramvajem Vasingtoncem i autom ajkulom Citroenom D2 taj nije svjestan kakav je uzitak propustio. Rijecima se to ne moze opisati. Voznja danasnjim najboljim Mercedesom nije ni blizu tog ugodjaja.
Tokom osamdesetih kada su ČKD tramvaji zamijenivali vašingtonce, zeleni tramvaj je još vozio na liniji broj 5. Ali radovali smo se ako uđemo u stari tramvaj, jer su sjedišta bila mekana kožna, za razliku od novijih od tvrde plastike. I jalijaši ih nisu bili uništili.
Gledaj ceste, nigdje vozila na njima, a sada bi mi u kuću ušli autom
Ovako sam ja nekad pisao pismene iz bosanskog. Puno nebitnog teksta između..
Oplaka
Jako je teško biti objektivan kad se o ovom vaktu priča - jer ljudi su vezani za lijepe stvari (što nije ni loše). Vašingtonac - koliko god da je bio očuvan, u trenutku puštanja u promet - bio je već 20 godina star...
I nama posluzio jos najmanje 20 🤣🤣🤣 nego u citavoj ovoj prici me najvise obradovala cinjenica i mogucnosti tadasnje privrede i inzenjeringa da se SKLOPI VECI TRANVAJ OD POSTOJOCIH STARIH DIJELOVA i da je i dalje radi… bravo strucnjaci
Moje lijepo Sarajevo sad te papci opkoliše
I granate su pozeljnije od njih.
Pa nama su ih i poslali jer im ne trebaju.. nisu sigurno jer nas vole 🤮
Ko je sta poslao kad mozes provitati u textu kako su kupljeni i po kojoj cijeni 😂
Nek je nas GRAS specijalno za 4. juli ambasadoru Moonu organizovao voznju vasingtoncem. Sta bi mi bez USA