Posjekotina i šavovi
7

Muškarac povrijedio prst zbog dugmeta na vratima Teslinog Cybertrucka

D. B.
Tesla Cybertruck je dosad dobio dosta kritika na račun njegove sigurnosti, a još jedna osoba je doživjela bolnu neugodnost.

Vlasnik Cybertrucka se požalio da je otac njegove supruge završio u bolnici nakon što je pokušao jednostavno ući u automobil. Incident se dogodio kada je pokazivao puncu kako treba otvoriti vrata. Za razliku od ručki, Cybertruck ima dugmad koja otvaraju vrata, a njihova pozicija je dovela do problema i povrede. Dugmad se nalaze između prednjih i stražnjih vrata.

Kada jedna osoba zatvara stražnja vrata, a druga pokušava pritisnuti dugme da otvori prednja, loše stvari se mogu dogoditi.

"Bilo je to traumatično iskustvo za sve nas. Sretni smo što je moj punac prošao sa 'samo' sedam šavova i udlagom. Činjenica da je tačka 'štipanja' bila na gornjem zglobu njegovog kažiprsta pokazala se 'sretnom' okolnošću. Zadobio je ozbiljnu posjekotinu. Nakon što sam pogledao mjesto uklještenja na Cybertrucku, bio sam iznenađen što nije izgubio vrh prsta niti ga je slomio", izjavio je vlasnik električnog pickupa.

Njegov post predstavlja upozorenje svim vlasnicima Cybertrucka da vode računa i izbjegnu potencijalni rizik. Bit će zanimljivo vidjeti da li će Tesla premjestiti dugme ili uvesti neke druge promjene u budućim verzijama pickupa.