Samo 49 primjeraka
3

Naran Automotive najavio dolazak hiperautomobila

D. B.
Kompanija Naran Automotive je najavila novi hiperautomobil koji će se prodavati od augusta ove godine.

Hiperautomobil nazvan Naran će biti brojčano ograničen i predstavljat će rivala Czingeru 21C, Aston Martinu Valkyrie i McLarenu Speedtail.

Naran je trenutno u posljednjoj fazi razvojnog ciklusa, a kompanija obavlja zadnje testove maksimalne brzine i voznih osobina u Imoli i na Nurburgringu. Očekuje se da će prodaja hiperautomobila početi sredinom augusta, a kompanija će proizvesti samo 49 primjeraka.

Pokretat će ih 5,0-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 1.034 KS i 1.036 Nm obrtnog momenta i koji je postavljen u prednjem srednjem dijelu. Snaga će se slati na sva četiri točka, a automobil će ubrzavati od 0 do 100 km/h za nešto više od 2 sekunde. Njegova maksimalna brzina iznosit će između 370 i 402 km/h.

Dizajn slijedi tradicionalna pravila koja važe za hiperautomobile s niskim nosom i velikim stražnjim spojlerom. Veći dio automobila će biti napravljen od mješavine karbonskih vlakana i prorodnog lana, tako da će težina biti manja od 1.500 kg. Novi hiperautomobil će stvarati oko 450 kg downforcea.

Vezani članci