Važni noviteti
48

Guma M održala dvostruku premijeru novog Dacia Dustera i Renaulta Rafale

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Večerašnjom dvostrukom premijerom na Trebeviću kompanija Guma M je zvanično na tržište Bosne i Hercegovine uvela dva važna modela marki Renault i Dacia.
Iako su već dostupni na našem tržištu, nova generacija popularnog Dacia Dustera i potpuno novi Renault Rafale su večeras imali i prigodnu premijeru u prirodnom ambijentu na Trebeviću.

Gala premijeru su moderirali Maja Čengić Miralem i Novak Čičković, kao zaštitna lica marki Renault i Dacia u BiH, a koji su ispred Guma M brojnim zvanicama predstavili ova dva važna noviteta.

Također, prisutnima se obratio i Miro Sesar, direktor Guma M centra Sarajevo, te istakao da su oba modela itekako važna u ponudi, gdje Duster nudi praktičnost i robusnost uz privlačnu cijenu, dok Rafale donosi jedinstven stil i dizajn uz najsavremeniju tehnologiju Renaulta.

Rafale je tako potpuno novi model u ponudi Renaulta i spaja privlačan dizajn coupeovske forme sa praktičnošću i robusnošću SUV-a, a ime je dobio po slavnom sportskom avionu. Renault Rafale nije samo atraktivan nego i praktičan, pa je dug 4,71 m i širok 1,86 m, čime pripada D segmentu D, dok ga visina od 1,61 m čini vrlo sportskim SUV-om. Velik međuosovinski razmak (2,74 m, isto kao kod Espacea) omogućuje profilisanu, fluidnu i blago zakrivljenu liniju krova čime se očuvao prostor za glavu u zadnjem dijelu.

Napredni i atraktivni Renault Rafale je od sada dostupan u BiH, te se trenutno uz ovaj napredni hibridni motor nudi uz dva nivoa opreme, Techno i Esprit Alpine, gdje prvi čini pristupačniju opciju koja kod nas do registracije košta 81.300 KM. Sportsko izdanje sa Esprit Alpine paketom opreme i još raskošnijim izgledom kod nas košta 90.000 KM do registracije.

Dacia Duster je kao model koji je itekako popularan na našem tržištu bila u centru pažnje, te sada uz privlačniji dizajn nudi više prostora, napredni hibridni pogonski sklop, ali i očekivane terenske osobine i pogon an sve točkove, što je čini jednim od najpotpunijih SUV modela na tržištu uopšte.

Dacia Duster u novoj generaciji je dostupan u BiH po cijeni od 39.900 KM, dok za najpristupačniji model s 4x4 pogonom treba izdvojiti 49.900 KM.