Za kupce u Evropi
40

Volkswagen predstavio popularno i unaprijeđeno rješenje za moderne nomade

E. L.
S redizajniranim izdanjem popularnog Volkswagenovog kampera California koji je predviđen za kupce u Evropi stiže još više iskoristivog prostora i plug-in hibridni pogonski sklop.

Volkswagen je predstavio osvježeno izdanje kamper modela California koji je pozicioniran između slično koncipiranih modela Caddy California i Grand California, a s poboljšanjima Californije stigla je još prostranija unutrašnjost i još više iskoristivog prostora.

Kamper će biti ponuđen u kombinaciji s pet paketa opreme (Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast i Ocean), a u standardnoj opremi uz svaki spomenuti paket stiže krovni šator s mrežom za zaštitu od insekata „pojačan“ s tendama na obje strane vozila.

Sa sistemom preklapanja sjedišta iza prvog reda California se jednostavno pretvara u ugodnu spavaću sobu za dvije osobe u kojoj uz pakete Coast i Ocean i dalje ostaje mjesta za kuhinjske elemente, sudoper, plinski štednjak i hladnjak. Zadnja sjedišta koja su opremljena kliznim ladicama mogu se izvaditi i koristiti izvan automobila. USB-C konektori za punjenje različitih uređaja postavljeni su po cijeloj kabini.

S najboljim paketom opreme (Ocean) stižu dva dodatna akumulatora, dvije 230-voltne utičnice, grijana prednja sjedišta, dodatno grijanje prostora, odjeljci za odlaganje u krovu, sklopivi sto i 28-litarski rezervoar za vodu.

Volkswagen uz kamper nudi tri pogonske opcije koje su „posuđene“ iz modela Multivan. Dvolitarski četverocilindarski turbodizelski motor raspolaže sa 150 KS. Slijedi ga dvolitarski turbobenzinac sa 204 KS. Na vrhu ponude je plug-in hibridna pogonska opcija (1,4-litarski četverocilindarski turbobenzinac potpomognut elektromotorom) s kojom stiže 245 KS, pogon preko obje osovine (4Motion) i mogućnost vuče prikolice do 2.000 kilograma.

Vezani članci