Snimanje počinje 2025.
14

Producent Andrea Iervolino radi na filmu o Bugattiju

D. B.
Nakon velikog uspjeha koji su postigli filmovi "Lamborghini: The Man Behind the Legend" (2022.) i "Ferrari" (2023.), italijanski filmski producent Andrea Iervolino već radi na sljedećem projektu.

Riječ je o novom filmu, koji će otkriti priču o legendarnom Ettoreu Bugattiju, osnivaču i prvom direktoru kompanije Bugatti.

Zasad neimenovani film slijedi Ettoreov život, od njegovih radnih dana do osnivača kompanije 1909. godine. Fokus je na njegovom putu ka uspjehu ranih 1900-tih, kao i poteškoćama koje su zadesile kompaniju nakon smrti njegovog sina 1939. godine.

Snimanje će biti obavljeno u Francuskoj i Italiji 2025. godine, a glumačku postavu će činiti međunarodni glumci. Baš kao što je bio slučaj s pomenuta dva filma, i ovaj će biti snimljen na engleskom jeziku.

"Nakon uspjeha naših filmova o Ferrariju i Lamborghiniju, uzbuđen sam što ćemo predstaviti još jednu globalnu automobilsku ikonu na ekranu. Bugatti će biti film koji će odati počast strasti i inovaciji, a koje su definisale jednog od najlegendarnijih proizvođača automobila svih vremena", izjavio je Iervolino.

On tek treba saopćiti ime režisera te otkriti koji glumci čine glumačku postavu, no jasno je da će to biti profesionalci visokog nivoa. Režiser filma o Ferrariju bio je Michael Mann, dok je Frank Grillo radio na projektu vezanom za Lamborghini.

Produkcija trećeg filma u Iervolinovom automobilskom portfoliju počet će 2025. godine. Film "Maserati: The Brothers" će režirati oskarovac Bobby Moresco, a među glumcima će biti Anthony Hopkins te Michele Marrone.

Najava filma o Bugattiju je posljednja u nizu projekata vezanih za automobile.