Prvi od 30 planiranih
26

RML počeo praviti reprodukciju Ferrarija 250 GT SWB

E. L.
U britanskoj kompaniji RML Group kažu da će konačan rezultat biti jedinstvena kombinacija karbona i moderne tehnologije u besprijekornom retro okruženju. Ne sumnjamo.

Ne znamo kako bi na sve zajedno gledao Enzo Ferrari, ali su u britanskoj kompaniji RML Group objavili da su počeli praviti prvi od 30 planiranih primjeraka modernizovane reprodukcije jednog od najpoznatijih Ferrarijevih modela svih vremena koji se krio iza naziva 250 GT Berlinetta SWB.

U RML-u računaju da će se njihova reprodukcija spomenutog Ferrarijevog modela svidjeti kolekcionarima koji nisu uspjeli "uhvatiti“ neki od malobrojnih proizvedenih originalnih primjeraka modela s kraja pedesetih i početka šezdesetih godina prošlog stoljeća, a ranije objavljene render fotografije otkrile su kako će izgledati Ferrarijeva klasika koja je adekvatno prilagođena sadašnjem vremenu.

Za sada se zna da će RML Short Wheelbase biti nešto lakši od originala i da će ga pokretati 5,5-litarski V12 motor (Tipo F133A) sa 485 KS, što će biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za nešto više od četiri sekunde i 297 km/h. Za prijenos snage na zadnju osovinu zadužen je ručni 6-stepeni mjenjač.

Već poslovično, kupci koji sebi mogu priuštiti ovakvu kreaciju ne pitaju za cijenu.