Mate je vozio "najžešće"
11

Šefovi Koenigsegga, Rimca i Hennesseyja razmijenili superautobile

D. B.
Koenigsegg Jesko Attack, Rimac Nevera i Hennessey Venom F5 Revolution su tri "najluđa" hiperautomobila na svijetu, a Top Gear ih je nedavno skupio na stazi, kao i osnivače kompanija koje su ih proizvele.

I dok se tri kompanije mogu smatrati rivalima, Christian von Koenigsegg, Mate Rimac i John Hennessey se mnogo međusobno poštuju, a svaki od njih je dobio priliku da isproba automobil svojih konkurenata.

Hennessey se prvo našao iza upravljača modela Jesko Attack te se činio impresioniranim, a pohvalio je motor i kazao da je osjećaj prilično zastrašujući s umanjenim sistemom kontrole prijanjanja. Također, dodao je da je automobil "sirov, ali ipak prefinjen", aludirajući na to da ima dvostruku ličnost. Rimac je "uskočio" u Venom F5 Revolution i nije se ustručavao da dostigne krajnje granice, tako da je iskoristio sve ono što pruža najsnažniji motor s unutrašnjim sagorijevanjem ugrađen u serijski automobil.

Von Koenigsegg je također imao priliku da vozi Venom F5 i Neveru, a oba automobila su ga impresionirala, posebno Rimčeva "električna raketa" na koju se brzo navikao.

Mate je vozio najžešće, posebno kada je upravljao modelom Jesko Attack, a njegov twin-turbo V8 motor je uporedio s motorom motocikla. Promjene stepena prijenosa su bile jasno brže u odnosu na Venom F5.

Na kraju videa je Mate provozao Christiana u Neveri te je objasnio neke detalje vezane za inženjering prije nego je pokazao sposobnosti njegovog automobila da uništi gume.