Nisko i široko
4

Avante Design priprema nova odijela za Toyota Supru

E. L.
U tuning kompaniji Avante Design smatraju da peta generacija Supre zaslužuje i treba da izgleda agresivnije.

Rezultati dosadašnje prodaje širom svijeta pokazali su da u Toyoti, definitivno, nisu pogriješili kada su odlučili da nakon 16 godina pauze na automobilsku scenu vrate svoj sportski Coupé koji se krije iza naziva Supra, a peta generacija legendarnog japanskog automobila razvijena je u saradnji sa BMW-om.

Aktuelna Supra, koju tradicionalno pokreće motor sa šest cilindara čija se snaga prenosi na zadnju osovinu, brzo je postala omiljena osnovica mnogih tuning kompanija među kojima je i kompanija Avante Design u kojoj pripremaju nekolicinu karoserijskih elemenata s kojima će Supra izgledati znatno agresivnije.

S inspiracijom koju su pronašli na karakterističnoj JDM sceni, u AD-u su objavili prve fotografije dodatno spuštene Supre koja sa sobom donosi drugačije dizajnirane odbojnike, novi prednji usmjerivač zraka, znatno proširene blatobrane, rebrasti pokrov stakla na trećim vratima, veliki zadnji spojler... U pripremi su dvije opcije, a na fotografijama crvene Supre može se vidjeti kako izgleda ekstremnija verzija karoserijskih komponenti.

Vjerujemo da će se sve zajedno svidjeti i legendarnom Akiu Toyodi, prvom čovjeku Toyote koji se smatra najzaslužnijim za povratak Supre u život.