Potpuna transformacija
13

DarwinPro nudi još opasniji Lamborghini Huracan Evo

D. B.
Malo je aftermarket kompanija koje prodaju body kit pakete na nivou Mansoryjevih, a DarwinPro Aerodynamics je jedna od njih. U ponudi su paketi za različite superautomobile, a sada je tu jedan koji transformiše Lamborghini Huracan Evo.

Paket nosi naziv BKSSII i maksimalno je "divlji". Naprijed je unikatni branik s novim oblikom usisnika zraka te naglašenijim spliterom. Standardna hauba je zamijenjena novom s velikim ventilacijskim otvorima, slično kao u slučaju modela STO.

DarwinPro je kreirao i proširene lukove točkova, tako da superautomobil ima još dominantniji stav na cesti. Dio paketa su i novi pragovi te ventilacijski otvori na prednjim blatobranima, ali je stražnji dio ipak najdramatičniji.

Nazad se nalazi novo krilo napravljeno od karbonskih vlakana. Iako su neki mislili da je standardno krilo modela STO malo previše za cestovni automobil, u ovom slučaju je to na još većem nivou. Ne samo da je krilo veće od onog na modelu STO, nego ima i veće bočne ploče te dva dodatna peraja u centralnom dijelu. DarwinPro je pripremio i novi karbonski lip spojler za Huracan.

Promjene se nastavljaju dramatičnim karbonskim difuzorom, kao i karbonskim dijelovima oko završetaka izduvnih cijevi.

Kompletan paket izrađen od kombinacije karbona i karbonskim vlaknima ojačane plastike košta 30.360 dolara bez lakiranja. Za verziju paketa isključivo od karbona je potrebno izdvojiti 40.089 dolara, dok cijena verzije od kovanog karbona iznosi 50.111 dolara. Najskuplja opcija podrazumijeva vrhunska autoklavna karbonska vlakna s cijenom od 60.133 dolara.