Još više stila
22

Ovako izgleda Audi RS E-Tron GT nakon tretmana u Maxtonu

D. B.
Kada Audi RS E-Tron GT izađe iz fabrike, njegovom stilu se teško može pronaći zamjerka, no ima i onih koji dobiju drugačije sjajne ideje.

Među njima je kompanija Maxton Design, koja je pripremila paket dodataka za Audi RS E-Tron GT, a on uključuje stražnji difuzor, novi prednji lip spojler, masivnije pragove, K&W opruge i unaprijeđeni zračni ovjes koji spuštaju automobil i doprinose ukupnom izgledu, baš kao i 22-inčne Turismo Inventa karbonske felge.

Vlasnik automobila je Wojciech Malag, koji je ujedno i prvi čovjek kompanije Turismo Wheels. Ove felge su dizajnirane tako da omogućavaju promjenu dizajna. Inače, automobil je presvučen 3M crnom folijom.

Promjena performansi nije bilo, tako dva električna motora i dalje isporučuju standardnih 637 KS i 830 Nm obrtnog momenta. Pogon je na sva četiri točka, za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 2,85 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 255 km/h.

Audi RS E-Tron GT je sjajan primjer koji pokazuje šta zapravo mogu električni automobili. Pogon na sva četiri točka i trenutni maksimalni obrtni moment su ubitačna kombinacija kada je riječ o performansama.

Jasno je da tuneri i aftermarket kompanije poklanjaju sve više pažnje električnim automobilima jer je izgled automobila dobar način za isticanje. Što se više električnih automobila bude pojavljivalo na tržištu, zahtjeva za personalizacijom će biti više, tako da se u narednim godinama treba očekivati sve više opcija.

Vezani članci