Niz promjena i više snage
16

Ovako izgleda Ineos Grenadier nakon modifikacija u Mansoryju

D. B.
Nakon što je modificirao brojne primjerke Mercedesove G-Klase i Land Roverovog Defendera, Mansory se okrenuo Ineos Grenadieru. Terenac je dobio novi bodykit, unutrašnjost je ponovo presvučena, a tu su i razna poboljšanja šasije i performansi.

Što se tiče eksterijera, Mansoryjev Grenadier krase karbonski detalji, naprijed je spliter uparen s rešetkom hladnjaka te ispupčenje na haubi koja sadrži Mansoryjev logotip. Široka proširenja blatobrana i stražnji branik također su prošli "karbonski tretman", baš kao i integrisani otvori. Vizuelna poboljšanja se nastavljaju s aerodinamičnim dodacima na krovu i nizom dodatnih LED svjetala, što predstavlja "oštar" kontrast bijeloj karoseriji Grenadiera. Ističu se i nove 20-inčne FV.9 felge s gumama dimenzija 305/50 R20 XL, koje nude odlično prijanjanje.

I dok je većina Mansoryjevih vozila bliža tlu u odnosu na standardne modele, Ineos Grenadier je podignut za 20 mm. Iz kompanije kažu da su napravili "velike promjene ovjesa" s cilje poboljšanja off-road sposobnosti terenca.

BMW-ov 3,0-litarski 6-cilindrični motor sada isporučuje 350 KS i 560 Nm obrtnog momenta, što predstavlja povećanje za 64 KS i 110 Nm u odnosu na "original". Ovo je omogućeno zahvaljujući mapiranju ECU jedinice i ugradnji izduvnog sistema od nehrđajućeg čelika s kontrolom krilaca.

Mansory je kompletnu unutrašnjost presvukao bordo kožom, dok je strop u Arctic bijeloj boji. Elektronski podesiva sjedišta imaju funkciju ventilacije, dok putnici na stražnjim sjedišima sjede udobnije zahvaljujući modificiranom uglu naslona. Između stražnjih sjedišta je nova centralna konzola opremljena frižiderom i padom za bežično punjenje.

Tuner je dodao mnogo karbona na centralnu konzolu, upravljač, sportske papučice, pragove i panele vrata. Start/stop dugme je premješteno na strop, što podsjeća na rješenje u McLarenovom modelu Senna.

Mansory je svoj prvi Ineos Grenadier predstavio u Kataru te prima narudžbe kupaca za slične modifikacije.

Vezani članci