Održava se u Vogošći
122

Sve spremno za Rajvosa Most Wanted Tuning Show, bliži se 30. juli

D. B.
U nedjelju 30. jula će u industrijskoj zoni u Vogošći na prostoru bivšeg salona Starline biti održan Rajvosa Most Wanted Tuning Show.

Za učešće na showu se već prijavilo više od stotinu takmičara, kako iz BiH tako i iz država regiona te ostatka Evrope. Naglasak je prije svega na dobrom druženju i upoznavanju, a potom i na takmičarskom dijelu eventa.

Takmičenje u jačini audio sistema, takozvani dB Drag, održat će se po standardnom pravilniku, dok je takmičenje u izgledu automobila, Styling Show, tematski prilagođeno novom konceptu. Prema riječima organizatora, inspiracija je bila popularna video igra Need for Speed: Most Wanted.

Dio eventa je i cjelodnevni DJ program, kao i razni sadržaji na štandovima sponzora.

Sve takmičare očekuju prigodni pokloni, dok su za najbolje u obje takmičarske kategorije spremni unikatni pehari.

Ulaz za odrasle košta 2 KM, dok je za djecu do deset godina besplatan. Program počinje u 12 sati, a dolazak takmičara planiran je ranije.

"Organizacija ovakvog eventa zahtjeva određene finansijske izdatke pa se i ovog puta zahvaljujemo našim prijateljima i sponzorima bez kojih realizacija ne bi bila moguća. Zbog ograničenog kapaciteta parkinga za takmičare, napominjemo da se u blizini nalazi još nekoliko parkinga za posjetioce. Za sigurnost će biti zadužen tim organizatora, kao i zaštitarska agencija. Pozivamo sve ljubitelje automobila da nam se pridruže, uživaju u lijepom danu i sadržajnom eventu", poručili su organizatori.