Prijave su u toku
328

Tuning show Rajvosa Most Wanted Chapter II zakazan za 14. juli, već najavljeno 300 učesnika

D. B.
Tuning show pod nazivom Rajvosa Most Wanted Chapter II održat će se u Sarajevu u julu, saopćili su organizatori te su pozvali potencijalne učesnike i takmičare da se prijave.

Kao i prošle godine, tuning show će se održati u krugu Olimpijskog centra Zetra u Sarajevu, no ovog puta u unutrašnjosti samog objekta i na vanjskom parkingu.

Do danas je prijavljeno gotovo 300 učesnika, kako iz BiH, tako i iz država regiona i ostatka Evrope. Naglasak je na dobrom druženju, razmjeni iskustava i upoznavanju novih ljudi pa tek onda na takmičarskom dijelu.

"Od prijavljenih učesnika za takmičenje ćemo izdvojiti oko 100 najzanimljivijih i najunikatnijih automobila, koji će imati jedinstvenu priliku da budu izloženi u Olimpijskoj dvorani Zetra, što je vjerovatno prvi put na našim prostorima da imamo tuning show u jednoj velikoj dvorani.

Vanjski parking je rezervisan za takmičenje u jačini audio sistema (dB Drag) i Car Meet, odnosno izložbu svih ostalih prijavljenih prerađenih i egzotičnih automobila, koji će učestvovati u showu pored glavnog takmičenja", saopćili su organizatori.

Sve takmičare očekuju prigodni pokloni, a za one najbolje su spremni i unikatni pehari.

"Kako organizacija ovakvog eventa zahtijeva velike finansijske izdatke, i ovog puta se zahvaljujemo našim prijateljima i sponzorima bez kojih realizacija ovog eventa ne bi bila moguća", dodali su organizatori.

Za posjetioce svih uzrasta osiguran je raznovrstan sadržaj, između ostalog cjelodnevni DJ program, simulatori vožnje, nagradne igre, kao i razni sadržaji na štandovima sponzora.

Ulaz za posjetioce košta 5 KM, dok je za djecu u pratnji roditelja besplatan. Program počinje u 12:00 sati, a do tada je planiran dolazak svih takmičara. Zbog ograničenog kapaciteta parkinga za takmičare i učesnike, treba napomenuti da se u blizini nalazi nekoliko parkinga za posjetioce. Za sigurnost će biti zadužen tim organizatora, kao i zaštitarska agencija.

Organizatori pozivaju sve potencijalne takmičare i učesnike da se prijave na e-mail [email protected], uz navođenje kratkog opisa automobila i prerada te nekoliko fotografija.

"Pozivamo sve ljubitelje automobila da nam se pridruže i uživaju u lijepom danu i sadržajnom eventu. Vidimo se 14. jula u Sarajevu na prostoru Olimpijskog centra Zetra", poručili su organizatori.