Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba shvatiti da je akumulator potrosni dio auta. A ne treba ni kupovati bilo kakvo smece u zamjenu, kupi Bosch ili Varta akumulator pa ce i trajati duze.... Kao i sa kocnicama i gumama...
Ali vjerovatno ima i razlog zasto su 40% jeftinije i zasto se ne montiraju orginal u nova auta. Svi su kvalitetni u pocetku, ali se razlika primjecuje tek poslije 3-4 godine
Slažem se!Kod mene Varta,evo već 5 godina traje.
Nije istina da se akumulatori kvare najcesce zimi. Zimi ce cesce pokazati nedostatak snage zbog vece potrebe automobila. Inace, za akumulator je stetnija visoka ljetna temperatura nego niska zimska. Akumulator ce skroz crknuti u 80% slucajeva ljeti a ne zimi.
He he koja cganija i primitivci, nije ni čudo kad ste povukli to od turaka.
Sada još samo položiti njemački i zbogom bosno odoh u dočiju. Nikakvih obaveza nemaju prema državi koja ih je otškolovala. A da ne govorimo o tzv. stipendijama koje je večina od njih imala.
E jeste objasnili svaka cast.Suma sumare akumulator traje dok je pod garancijom a nakon isteka garancije pripremi se za novi jer ce stari za mjesec dva da crkne
oslabi od pregrijavanja na hladnoci se samo pokaze to uglavnom opcepoznato za baterije i akumulatore nije dobra ni vrucina ni hladnoca
Nema to veze da li je ljeto ili zima. U Arizoni zbog vrućina malo koji akumulator probije dvije godine. Evo, u mom autu ovdje kod nas originalni akumulator start-sop već 7 godina.
Najkraće traju start stop akumulatori to jest AGM ! Ako imate start stop u autu isključite ga ! Ne valja ni za anlaser !
Meni akumulator već sedam godina u autu i još dobar ! Imam garažu sa grijanjem pa je valjda do toga !
Odgovor na pitanje najbolje daje Aljeti Azimi
Samo Varta 🇧🇦
Vozite auto redovno, ne samo kratke relacije, koristite gel akumulatore ili ako koristite akumulatore s kiselinom dospite destilovanu vodu do markera prije zime i obavite malo dužu vožnju i potrajaće vam duže.
samo VARTA hahahahhhaaaah....
Kupite na AllExpress impulsni punjač. Košta oko 20-tak Eura. I time bateriju bar jednom godišnje 'osvježite'. Ali mora biti impulsni punjač što u tekstu nije navedeno. Tim punjačem možete i stare baterije nekada vratiti u život, bar za neko vrijeme. Ako često Vozite kratke relacije trebalo bi još češće 'osvježiti' bateriju.
To vam je bolja investicija nego mjeriti profesionalnim mjeračem u servisu. Šta imaš od tog rezultata mjerenja? Da ti prodavač poslije 3 godine kaže, ostarila vam je baterija, kupi novu a ti nikakvih problema nemaš.
Imam taj punjač i povremeno ga prikačim da dopuni akumulator koji je na autu. Jedan koji je doživio potpuno pražnjenje čak sam uspio vratiti u život sa tim punjačem, puno je bolji od klasičnog jer počinje punjenje većom amperažom i postepeno smanjuje dok se ne napuni i zaustavi punjenje.
De istražite sta je problem pa ljeti stane, vozem vec 11 godina i ovo mi je cetvrto auto 4 akumulatora sam zamijenio i to sve juni-juli 😂😂
Dizelasi imaju problema s palenjem kad su niske tem
Nemaju ako su ti grijaci ispravni....
Kako nemaju kad sam gurao 10o dizelasa da upale