S "početničkim modom"
52

Xiaomi SU7 Ultra na tržište stiže između januara i marta

D. B.
Xiaomi je "šokirao" svijet svojim prvim automobilom kada je predstavio električni SU7, koji nastavlja nadmašivati prodajna očekivanja te "primorava" kompaniju da podigne svoje ciljeve, a novi "šok" je stigao prošlog mjeseca predstavljanjem hiperautomobila SU7 Ultra.

Nekoliko dana nakon što je SU7 Ultra ugledao svjetlo dana, Xiaomi je saopćio da će stići na tržište kao produkcijski model legalan za cestu i to u prvoj polovini 2025. godine. Međutim, direktor Xiaomija Lei Jun je sada "suzio" zaj rok još više kazavši da produkcijska verzija modela SU7 Ultra zapravo stiže na tržište u prvom kvartalu 2025. godine, odnosno između januara i marta.

SU 7 Ultra u ruke vlasnika stiže s "početničkim modom", što znači da će oni morati proći ispite kako bi otključali pune performanse automobila, istakao je Lei. Riječ je o sigurnosnoj preventivnoj mjeri, koja će zaštititi neiskusne vozače od njih samih.

Električni hiperautomobil isporučuje 1.548 KS, ubrzava od 0 do 100 km/h za 1,97 sekundi, a do 200 za 5,96 sekundi. Maksimalna brzina je veća od 350 km/h.

Produkcijski model će imati istu strukturu šasije, ista tri motora i istu bateriju kao prototip. Lei kaže da će biti "malo skuplji" od modela SU7, što vjerovatno neće biti mnogo jer je pomenuti SU7 pristupačan.