Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajd barem nesto da ne krenu samoubistva izazvana virusom
@sarmagedon Neće se banka dugoročno odreći ničega, ovo je samo odgoda. Krediti će doći na naplatu, a možemo se samo nadati da će se imati od čega i platiti.
sinko zar vjerovati vlastima....pa rekli su da je i kupovina diploma nelegalna...pa ih legalizuju za svoje pudlice koje postavljaju na najvise funkcije...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Vidim da mnogi ne razumiju sto je sokantno samo po sebi. Banke vam ne oprastaju 3 rate, niti reba od oproste svoje pare, vec samo vam daju odgodu uplate ko zeli. Znam da ovo opet nece biti jasno mnogim klixovcima, pa da dodatno pojednostavim, sa ovim sebi produzujes kredit.
@gooUser1584206134 ali nismo mi toliko glupi da nam treba ovakav tumac ove vijesti i najave. I moram ti reci, glup si...
i naravno kamatu plaćaš. odgoda plaćanja je samo za glavnicu
Vjerovatno ce kamate obracunat za taj period ,ali.dobro je da su odgodili placanje kredita da ova sirotinja malo odahne
Ok je mjera ali šta će ti vi poduzeti kao federalna vlada da opravdate te plate i pomognete u ovoj krizi. Onim koji budu otpušteni s posla, nikakva pomoć nije, što im se odgađa plaćanje rata kredita kad su ostali bez primanja.
Sta ste se upecali svi? Ovo je samo za fizička lica koja su ostala bez posla ili su na čekanju i za pravana lica koja su morals zatvoriti zbog vanredne situacije.
Aferim.
Ima li igdje informacija koja je procedura da se to aktivira ?
@delirium Odeš u banku, i oni ti sve fino objasne. Mislim da se to ne odnosi na sve. Ako radiš u npr. državnoj firmi i posao ti nije ugrožen, onda šipak. Ali opet, vidi. Činjenica je da mnogi moraju apstinirati s posla, sad i zbog ovog javnog prevoza, što se može odraziti na njihovu platu. Sve to navesti, pa ti možda odobre da plaćaš samo kamatu, a glavnica miruje.
Pa šta znači da je propisan za sve dužnike? A šta ako neko želi da plaća rate kredita? Valjda će se odgoda plaćanja omogućiti onima koji podnesu zahtjev za odgodu.
Pošaljite ljude kućama, ovo sada sto rade skraćena vremena nema nikakvog smisla. Treba zaustaviti odmah sve i prije ce stati ova ludost. Nastavimo li se kretati nastat će teži problem.
SberBank nema pojma o ovome
Ako ne budemo platili i nas ce u one satore
nesto i pozitivno od ovih banaka da se cuje
Bravo za vladu. Ima tu puno propusta, ali ne moze se sve uvijek popljuvati. Ima i dobrih,pozitivnih stvari kao sto je ova.
Da li ovo vrijedi za mikrokredite ili samo za kredite u bankama uzete ?
A svi krediti se naplačuju preko naloga automatski Hahahaahhhhh
Sve isparčano...umjestoi da se odluke donose na nivou BiH kao u svim normalnim državama oni se svi međusobno podijelili u torove i vako donosi nekakve odluke..Bog me ubio ako neko zna gdje ovo sve vodi...sve mi se gadi više u ovoj našoj prelijepoj BiH...
stedi te ljudi nemoj te sve sad za prvi maj baciti