Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od ovog koridora nema nista. Kao i bezbroj drugih ideja i ponuda i ovo ce na kraju biti pusto slovo na papiru. Zadnji pokusaji da Biden pridobije Indiju na svoju stranu a to nikako ne ide. Niko za ovo nece platiti milijarde dolara. Indija je ogromna zemlja koja gleda svoju korist i sve se vise okrece sebi i Istoku. Tako isto Bliski Istok i Perzija. Ne samo Saudija, UAE, Katar itd. vec i Izrael gleda kako dalje u buducnost bez Amerike.
Indija samo migrose moze da izvozi, njena proizvodnja je na nivou Maroka.
Ovo mokri san jednog rusofila 😅
Odakle god da se krene problem je.... Iračkom dolinom pa sredinom turske teška izgradnja puta do Istanbula za kojeg Turska tvrdi da je propterecen pa gradi drugi kanal i dalje a može i cestom ili kroz pustinju zametenu pijeskom, Jordan i na obalu Izraela i nema dalje cestom ili opet na Tursku....
A do ovog turskog valja proći kroz Hormuz pa tu ulogu igra i Iran.... nema kraja ... Napravite oba kraka...
Ne valja ovo, ide kroz okupiranu palestinu, ili kako za zovu "izrael"
Israel piše velikim slovima preko cijelog sjevernog Egipta. Slučajno?
Turci su pravili ovu mapu. Pitaj njih hahahaha
Jeste Zapadu ta Turska trn u oku. Samo je zaobići i bog.
Ma procitali Erdogana...
Bravo Erdo Majstore, svaka ti je na mjestu!
Kad na Google utipkaš "gdje je centar svijeta?", pokaže ti neko selo i Turskoj. A kratak pogled na kartu svijeta je sasvim dovoljan da vidiš da je to strateški najpovoljnije pozicionirana zemlja na planeti. Tako je bilo još u antičko doba i tako će biti i za 1000 godina.
Ocito onda nije do lokacije vec zbog naroda, kakav potencijal ima trenutno su kurton...
Ima Suecki kanal .Nama u Bosni ni to ne znaci nista jer nam je Croatia mostom blokirala dolazak veliki brodova.
Turska postaje zemlja koja ucjenjuje to se zapadu ne svidja . Znači sledeći koraci su tursku zaobići i umanjiti uvećavanje ciljeva ucjene
Ucjene se nikom ne sviđaju.......
Pa eto neka je zaobiđu, preko Rusije 🤣🤣
Joj frajke ufuro se..
Može, Nadrndane, ima Suecki kanal ili put oko Afrike, ti si bitan kao lanjski snijeg. 😂
Pa eto neka idu preko Afrike onda 😛