Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dolar nikad jači, kurs 1,09, iz naslova i teksta reklo bi se da su propali...
O kakvoj vi snazi valute govrite? Sta mozes kupiti za taj Euro ili Dolar? Je li bitno koja je valuta kad ti je ulje 7 km? U prevodu komparirate 2 toalet papira!
Dolar jest jak, ali ako mislite da je 'nikad jaci', ne pratite dovoljno dugo izgleda. Pa samo pocetkom korone je bio na slicnoj vrijednosti, a znao je prije biti i preko 1,80.
KM yebe svima mater
Cuj EURO ojacao, pa EURo nije dugo bio slabiji, ako poredite EUR/USD dosao je do 1,0750 a to je najnize u ovoj godini. Imajuci u vidu trenutnu situaciju u EU, mislim da ima jos prostora za pad EURa itekako. Sto se tice USD, FED krece za dizanjem kamata agresivno vec sada u maju, tako da ce samo jos vise jacati. Sem toga, USD je i safe heaven, dakle dok god traje kriza jacati ce potraznja za USD. FED je stampao dolar strasno, ali moze im se, rezervna je svjetska valuta.
kada valuta devalvira, roba je konkurentija na inostranom tržištu.
FED mora sad podignuti kamatu. A CBE isto. A Turska je kalabrilara, lira se može spasiti samo sa deviznim kreditima i ulaganjem. Ruske rakete ih dobro koštale. Nikad ne seri po onom ko te hrani. Arapi im dali nogu, pa sad trče do Izraela.
Ch franak najjaci
Ch franak najjaca valuta na svijetu
Da li vi, Klix-ovci, pratite trziste valuta? Mislim da nemate pojma sta se desava!
Kako bolan pao, na stranici CB nikad jači.
kako rublja stoji u odnosu na $ i €? Pitam za jarane preko Drine!
O cemu pricate nikad jaci kurs naspram marke 1.8, a marka vezana za Euro.
A kad ce devalvacija km-a? Ovo ne znas sta manje vrijedi, km ili ojro? Prije se mogla kupiti dojc marka pa se zastititi od inflacije a sad tonu skupa i km i ojro🙄
Koje nebuloze😂 Čuj oslabio zbog mnogo nize inflacije 😂 S.Š. jaro bolje piši o fudbalu komplikovano je ovo za tebe.
Dolar nije prestao da raste od jula. Inflacija u porastu, cijena nafte u porastu (obično dolar i nafta su inverzni). Na ruku mu ide pad nezaposlenosti u USA (što je pri kraju), očekivani rast kamatne stope i zaustavljanje 'printanja', bjezanija iz dionica u obveznice, generalna neizvjesnost i napetost u svijetu. Rašće još do prvih ozbiljnih znakova povećanja nezaposenosti a onda ide opet recesija i pad dolara, ako doguramo dotle prije svjetskog rata.
I tako idemo prema kraju dolara...i digitalnom istom.
pičvajz u najavi