Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Istu kolicinu kokaina ko i danas, hvala NiP-u ;)
Btw. sudeci po ovim podacima, samo radi stope inflacije zadnje 3 godine, ne racunajuci inglaciju od 2006, minimalac bi trebalo povecati za najmanjr 30 %. Eto sada Faruk izracunaj kolino se doprinosi trebaju smanjiti, koliko su kompanije profitirale od poskupljenja, pa predlozi Tro(bo)jkasima povecanje ko sto si to radio prethodnoj vlasti ;)
Narkomanu je najbitniji kokain
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Iskreno otkad je trojka dosla na vlast i ovaj malo promijenio plocu.
Malo? Hahah, ovaj lazni strucnjak sjedi u upravnom odboru bhtelecoma, mjesecno ima 5 hiljada maraka samo na konto toga
nije malo
Eto Mi to neznamo.,...
Faruk cini mi se da imas previse slobodnog vremena. ovo smo sve i sami skontali
Samo jos jedan globalni isplanirani scenario i to će biti dovoljno da gurne srednju klasu u glad i gladne u rat.
akcija secer 50kg 79KM hvala Krajini na akcijama
da nije dijaspore BiH bi bila druga Somalijaaaaa
Nazalost, uticaj dijaspore ce da izblijedi za par godina. Roditelji ce umrijeti, vecina ce i sama postati dijaspora a generacije rodjene van BiH svakako se nece nikad vratiti. Mozda posjetiti s vremena na vrijeme.
trojkas uhljebljen u razne NO
A o nekretninaža da ne pricamo. Uzecu za prijmjer Tuzlu. Kvadrat stana stara gradnja je 2021 iznosio od 1300-1700 KM a danas od 3300-4000. Kvadrat novogradnje je iznosio od 2300-3500 a sad od 4700 pa do 8000
I ja
Kvadrat stare gradnje od 2009 u Tuzli je circa 1900km. Stupine su bile 2000km.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Realna stipa inflacije kod nas je preko 32%
Ni plate nam nisu iste kao 2021. godine ! Barem meni nije ista. 21. godine imao sam 1100 KM, a sad imam 1550 KM. Dakle i to je naraslo, a sad vi racunajte koliko je to u odnosu na rast cijena.
I ovaj strucnjak ima suplje...
A plaće iste.mogli bismo mi kupiti iste kolicime svega da nam malo jaknu prihode...Platna lista iz 2015 ,a cijene 2024. Ako se neko pita zasto Njemacka...samo nek ode da kupi nesto,pogleda dnevnik i sretne dvatri bahila iz komsiluka.
Jedino su malo zaštićeni oni koji su ulagali u zlato kao "rezervnu" valutu, ali ni to nije potpuno sigurna investicija zbog berzanskih špekulacija. Ipak je bolje imati vrijednost u zlatu nego u dolaru ili evru.
Glavni uzrok inflacije je nekontrolisano štampanje i dijeljenje novca u korona krizi. Ovo su radili jednako i SAD i EU, tako da je "bježanje u rezervnu valutu" što se radilo za vrijeme SFRJ bilo nemoguće jer su te "rezervne" valute gubile vrijednost štampanjem.Istina jeste da za to nisu krive vlasti u BiH, ali su iste malo učinile da umanje posljedice inflacije. Na to su se kasnije nadovezale cijene goriva i vrteška se i dalje vrti.
Da ali se zato manje jede i zdravije živi!! Fantastična vlast se bori za bolji život građana!!
Pricao si mnoge price i mislio sam da si pravi covjek za ekonomiju BIH ali kako si se uhljebio u Bh telecom prosto si nestao i usutio se. Gdje su sad te tvoje silne ideje? Postali ste gori 100 puta od bivse vlasti.
misliš