Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mala Ilidza ekonomski jaca od cijelog manjeg entiteta.
Maloj Ilidži promet pumpaju srbijanski Telemach, hrvatski Orbico i Konzum te bošnjački Prevent i od nedavno njemački Lidl koji u toj opštini ima sjedište kao i navedene velike firme.
Šta mi lupate dislajkove. Ne želite čuti istinu? Ako slavite rast prometa Ilidže, onda morate i znati da taj rast generišu najviše Lidl sa sjedištwm u Ilidži koji je u velikom investicionom ciklusu, te hr. Konzum, Telemach, slovenačko Gorenje, hr. Orbico i mnoge druge strane firme. Ako Ilidža raste sa prometom, to je ponajviše zato jer u BiH rastu strana zastupništva koja tamo imaju sjedište. Koliko je to dobro za BiH privredu, zapitajte se malo.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ilidža je postala beton. Bukvalno
Baš me zanima da li je arhitekta stao ispred 4. Gimnazije i za ono ruglo od betonskog parka rekao e bas sam uradio dobar posao
Dubai je pomaze
Nema SDA načelinka da krade
Nove kase i vise ce se kucati
Jos da se kuca vise sta bih bilo posla
Otkuca li sta cevapdzija Zeljo. Ja tamo nikad racuna nisam vidio
Sve poskupilo 30% i sada se fale sa 17% vecim prihodima a narod iz godine u godine sve teze i teze zive.
Glup članak poprilično, bez objašnjenja šta ga je uzrokovalo, recimo taj porast na Ilidži, od čega je nastao, firma sa Ilidže radi na prostoru cijele BiH a računi se fiskalizuju u sjedištu i šta nam sad govori taj podatak???
Sta vrijedi kad tim PDV m finansirate RS amnoga Ilidzanska naselja nemaju ni osnovnu infrastrukturu , zive ljudi u 19 stoljecu
Treba reci Muzuru da otkupi RS od ovog viska ;)
U Tuzli i Mostaru skoro pa isti fiskalni promet hahaha Neda patriotska SDA racuna.
Bio sam u Neumu 5 dana. Niko ne daje fiskalne račune u kaficima i restoranima. U jednom mi rekose da nemaju kasu - trenutno.
Lidl uložio 200 millki što neće skočiti...
pa eto opet povećanje od 300 milki kako ti kažeš opet nije malo, ili jeste, ili samo potreba da se popiša nešto pozitivno....???
Prostom matematikom dođemo do rezultata da BH Hrvati učestvuju sa jedva 15 posto na nivou FBiH a na nivou države manje od 10 posto. Gdje tu konstitutivnost? Ko čije pozicije zauzima? Ko dobija 3-4 puta više novca nego li mu pripada? I onda i to malo hoće ventile oni da kontrolišu , hoće ministre finansija?
Zahvalite SDA, Budnji i Memicu koji su turizam na Ilidzi razvili !
Zato sto u starom gradu i centru velike "patriote" ne izdaju fiskalne racune, a porezna se ne trudi.
Ilidža ko država.