Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne kakite i ne kopirajte finansijske savjete u savrseno uredjenim drzavama, bolje neki pakistan, banglades i indija savjeti kako prezivjeti do kraja mjeseca
Mi nismo ni blizu Indije i Pakistana. Mi smo bliži Zapadu. Mi jesmo najsiromašniji... ali u Evropi - gdje su standardi odlični
da vidim Kekeibu kako ce sa 1000 km platiti rezije hranu auto i djeci skolu
Onda ne pravis djecu koju ne mozes da izdrzavas kako treba. :) Ne treba ti Kekeiba za tu logiku.
Kakeibo- pruzi se onoliko koliko ti je jorgan dug
Ja to radim godinama, ali nikad mi nije palo na pamet da pravim filozofiju od toga.
Može li kakeiba sa minimalnom penzijom?
Evo, sve sam zapisao rukom, kako Japanci nalažu, i opet mi fali skoro milja maraka. Slijedeći ove savjete, ja sam umro prije 7 godina..
Koliko god da zaradiš potrošićeš. Radnik će kupiti stan od 50 kvadrata i Škodu Fabiju, direktor stan od 100 kvadrata i Škodu Superb. Radnik će 7 dana na more u hotel sa 3 a direktor u hotel sa 5 zvjezdica. Radnik će u restoranu naručiti flasu jeftinog a direktor flašu skupog vina. Itd, itd. Život je zapravo isti, samo su nivoi različiti.
Sve se nema para ali u Bosni se trosi da to nije normalno. Putovanja, auta, rostilji......duzan svima. To sto nisi platio 2 racuna rezija, ma.ebo to.
Ko misli da ne zaradjuje dovoljno i da mu racuni i dnevni troskovi sve pojedose, moze: 1) naci bolji posao, 2) naci dodatni posao, 3) malo se ekonomski obrazovati - zadnji iphone, more, janje, polovan golf 7 na kredit nisu nikakve investicije, vec lijecenje kompleksa. Koliko vas pusi, pije, uplati malo kladionicu, surfa po citav dan po instagramu/facebooku/klixu/olxu?
Potpisujem.
Kekeibu haj izracunaj kako s miljom mjesec izgurati
Ovaj Kake je održiv samo ako zarađujete toliko, da nakon što platite sve račune i uzmete hranu itd da vam ostane i za tzv ne esencijalne stvari, inače pada u vodu i utapa se.
U prevodu, mi smo sirotinja.
Muzej zamijeniti kafanom i kladionicom i ok skroz metoda za primijeniti kod nas
Kakjebo
Toliko znaju s parama da im je Yen pao na historijski nisku vrijednost u zadnjih 30 godina u odnosu na dolar.