Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Travniku bi za ove pare bili dekani.
😂😂😂😂😂
ebeš državu koja i na studentu zarađuje..
Platis koledz 150k i imas diplomu iz sviranja frule,engleskog jezika,orjentalne umjetnosti,crnacke kulture,biznisa,itd i vrtis hamburgere u meku ostatak zivota za 7.70$ po satu sa dugom. Genijalno!
Gdje nadje univerzitet za 10,000 dolara. Mozda u Alabami. 😂😂😂😂 Ovi gradski i state univerziteti su odprilike 15,000 - 20,000 dolara. Ako želiš biti neki inžinjer, farmaceut, doktor, arhitekta onda računaj 50,000 - 100,000 dolara po godini bez stipendije. To je samo škola, bez stanovanja i hrane. Studentski kredit se mora odplatiti i ne postoji način da ga bankrotiraš. Odbijat će ti ga i kroz penziju. Djeca sad razmišljaju o studiranju u Evropi ili ići u zanatske škole.
HBO, John Oliver. Epizoda posvecena ovoj temi. Sve covjek objasnio.
Znači u USA ne završavaju fakultete pametni, nego oni koji imaju para.
40 hiljada platiš godinu univerziteta, sa tom diplomom zarađuješ 100-150 hiljada godišnje.
Minus 40% income tax, minus 8% State Tax, minus Federal Tax, minus Social Security, minus mjesečne rate od škole, kuće, auta, osiguranje za kuću, auto, pa tek onda normalne režije struja, internet, telefon, hrana itd. 😂😂😂
Clix 🤣🤣 Koji ste VI levati .Pisete o necemu a nemate POJMA ...
Kod njih se zadužuju studenti a kod nas roditelji.
Ko misli da je znanje skupo, neka izračuna koliko je neznanje skupo.
Dodjite kod nas, kupis u Travniku diplomu i zaposli te amidza u nekom ministarstvu odmah dan poslije diplomiranja
Podučavaju omladinu od rane dobi kako se dobro i dugoročno zadužiti
Zašto neko ko u Americi ima vile, velike stanove u centru grada, skupocjene automobile, jahte, privatne avione ne bi platio dio školarine ili sredio bar stipendiju za studenta? Samo glasno razmišljam.
Stanove u centru grada ima samo fukara. Baje zive na brijegu ili uz morsku obalu
kamata 8% na 10000 je 2400.... uzimam papir, uzimam olovku, uzimam digitron kaem šošonu 24% al on mi ne vjeruje hop....
Otplata kreće tek nakon faxa, a kamata ide.
8 % godišnje je 800 nakon prve godine. A onda na preostali dug tj. glavnicu se opet izračuna 8 % pa se otplaćuje druga godina. Pa na početku treće opet 8 % na preostali dug itd. Zbir svih tih godišnjih kamata od po 8 % izađe u ovom primjeru 2400, što je 24 % od početne cifre. To ti je kamatni račun. Za stambeni kredit 100.000 na 30 godina sa stopom od 5,35 % nećeš platiti kamatu od 5350 nego još 100000, odnosno ukupno 200000.