Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači, vještačka inteligencija će služiti kao radna snaga bogatašima, a nama slijede otkazi, bogataši će biti još bogatiji, a mi ćemo biti štakori koje će bogati promatrati na safariju, treba da budemo sretni kad dobijemo koru hljeba koju nam bogataši budu bacali u vidu socijalne pomoći. Onda slijedi pokušaj AI da preuzme svijet...Crna vremena dolaze...
Jedan odgovor umjetne inteligencije potroši oko 7Wh energije. Da bi razvila puni potencijal, umjetna inteligencija mora imati više hiljada nuklearki koje tade samo za tu svrhu. To je jedna granica, druga je kvalitet i obim baza podataka. Nije to baš sve tako jednostavno kao u filmu.
nagrađivanje neradnika stvara samo još više neradnika, na kraju nitko nebi nista radio
Treba podijeliti Bogatvo svih Bogataša 50 posto pa nece siromasnog biti na zemlji ali nije njima to u interesu nego da ljudi umiru od gladi dok jedni iluminati tacnije Rošildi imaju više para od polovine bogastva svijeta preko 500 Triliona i jel to normalno sotone da imaju taj novac..
e kada ste imali vremena da izadjete na proteste jer drzava ili drzave ne rade u korist gradjana vec korporacija i kapitala, kucali ste komentare po drustvenim mrezama i kafanama. Sad je vec kasno.
Ovo... je priprema Uma sire mase, za nove socijalne promijene, takozvani "Socialni Skor". Kao sto ima kreditni dolazi socijalni. Izmedju ostalog sto se stim planira jest.. ako imas visoku socijalnu ocijenu, državu ce ti slati novcanu pomoc, ali I odjecu I hranu na osnovu tvoji socijal media profile. Također da bi uzivali ove pogodnosti, ne izbjezna je digitalizacija vasih dokumenata. A posto je digital money, svakako to ce te morati uciniti da bi dobiti platu.
Je li se izvorni code za tu vašu vještačku inteligenciju zasniva na binarnom brojnom sistemu nula i jedinica ili ste pronašli nešto što mi ne znamo, što ne odgovara samo sa DA ili NE nego i MOŽDA??!!
Logički sklopovi procitaj. Kompijuteri nisu tako strasni samo moras mnogo citati da bi ih razumio. Zato ovaj i kaze ajmo ljudima davat dzaba pare kad ih vec ne ide citanje.
Svjetski ekonomski forum, Klaus Švab jasno na njihovoj web stranici kaze imat će te sve i biti sretni a nećete posjedovati nista. 😉
Hinton je bio pionir u razvoju neuronskih mreža a mene tjerali da bufe pionir od onog zločinca oj živote oce ti .ebem
A da drzava prestane da otima? To bi mozda bilo zanimljivija ideja
JEL UHAPSEN KARTELOVIĆ - KOKAINOVIĆ - KONJAKOVIĆ??? GRAĐANI SU UZNEMIRENI ONI SU POKUŠALI PUŠKAMA IZ OPŠTINE DA ZAUZMU VLADU PA DA NAPRAVE GENOCID (PRVO MU ZAPALIŠ AUTO, ONDA KUĆU SVE DO KRAJNJE GRANICE SMRTI)? ŠTA SE ČEKA? VUKOJA? MAJKU VAM JEHBEMMM PO SRED TROFIČKE!
Zakasnio si. Kad ja mogu na svojoj 4070 u kucnim uslovima pokrenuti vlastiti LLM onda je strasno i zamisliti sta mogu kompanije ili drzave. Naoruzajte se, postavite solarne panele i rezervoare vode, kupujte redovno kriptovalute i nadajte se najboljem.