Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prihodi od poreza cca. 6,5 milijardi KM godišnje. Trošak administracije svih nivoa 2,23 milijarde KM. Vojska, policija, prosvjeta i PIO 1,46 milijardi KM Bruto troškovi ukupno - 3,69 milijardi KM. Gdje ode ostalih 3 milijarde? Gdje ode 6 milijardi od dijaspore? Šta je sa 7 milijardi KM deviznih rezervi u Centralnoj banci? BiH je puna para k'o brod, samo elite novac od Brutodomaćeg proizvoda raspodijeljuju kroz 15 budžeta (kantoni, entiteti i država) i tu im zagube trag.
Znaš li ti koliko košta kampanja za izbore u USA.
Ne ide ti matematika kako mislis. Ni ekonomija. 5.5 minus povrat PDV-a = četiri milijarde i 566 miliona 4.566 - 0.623 drzavi = 3.943 3.943 - 2.480 Federaciji - 1.285 RS-u - 0.137 Brckom = 0.041 Tj. Ostane 41 milion, jer klix zaokruzuje na najblizih sto miliona kad racuna milijarde. Ono... Ko jebe 41 fening na racun od 55 maraka, jelda? Ostatak navedenih suma je unutar budzeta entiteta. Devizne rezerve su rezerve - ne trose se. 6 milijardi od dijaspore je u tvojoj glavi.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
red bi bio i da se pokaze transparentno gdje se to trose budgetske pare a bogami i razne akcize.
Ne diraj u MMF. Bićeš im na crnoj listi.
red bi bio da vlada ukine silne tarife, takse i da smanji porez na minimalu. Ovolika vlada nikome ne pomaze, samo usporava rast trzista i unistava priliku da ovaj narod sam sebe iz siromastva izvuce......
Kad će ovi inšpektori otići malo van Sarajeva i Tuzle.
RS dobiva previse povrata, pogotovo za auto-ceste jer je pitanje koliko dobiti od cestarina uopste i uplacuje.
Svejedno i da je 50 milijardi prikupljeno, nista se ne bi promijenilo.
znate gdje su ove pare-u ku+cu eto gdje!
Samo nedostaje 4,5 milijardi u PIO fondu i 3 milijarde od devizne štednje.
I da se 100 milijardi prikupi poreza, penzije i plate će, ako ne manje, ostati iste!!! Šta mi imamo od ovih para??
bih je dno dna. sarajevo svojim porezima pljačka cijelu bih uzduž i poprijeko, a samo ništa ne privrjeđuje. sav novac se sljeva u glavni grad iz ostalih nerazvijenih zabiti kako bi se moglo državne uhljebe finansirati na iznišljenim državnim radnim mjestima. nije ni čudo što ovi malo pametniji krajišnici svoj glas daju fikretu abdiću. nekad je centralizam bio u ex yu s glavnim gradom beogradom. tamo su se slijevale sve pare iz drugih republika. danas je to sarajevo.
Penzije na minimumu, plate kasne , radna mjesta samo ako se otvori kakva drzavna agencija , a hadzije u najnovijim autima putuje se po Austriji sa po 40 saputnika , sve u svemu moze se ima se .
Još samo tačno obznanite koliko troši državna aparatura na nebitne stvari.
99,9%
99,99% molicu lijepo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)