Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebaju dodat Dubrovnik na ovu listu, drue pojeo hamburger za 20 eura manji nego u pirpi
Zavisi gdje ide i kako se postavi prema konobarima. Svi ti lokalci i radnici tamo imaju popust, ako glumi turistu, takvu ces i cijenu dobit, svugdje ne samo u restoranima tako ti je i na vonji sa brodom itd. I naravno ne jede se na Stradunu da se razumijemo.
Pa zamisli kolike su cijene u ovim gradovima kad DU nema ni na listi
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Od ovih gradova Toronto i La su lideri po beskunicima
Zar to nije logicno? Najskuplji gradovi u kojima je kuca najskuplja imaju najvise beskucnika?
Monako kvadrat stana od 50 di 120 hiljada euria aba
Meni je NYC turisticki preskup, sta cu kad mi je super. Proslo ljeto skrsio 2,5 soma eura.
2,5 soma eura ja skrsim u BiH za 2 sedmice godisnjeg. Lako je skrsiti to i za dan ako se covjek potrudi hehe
Nije skroz dobro prevedeno... U originalnom tekstu kaze: "Za one koji nemaju vremena da cekaju... tu su i najpristupacniji gradovi, Pitsburg, Rochester..." Ovo kazem zato sto sam prosao kroz Pitsburg, americku Zenicu, celicane, radnicka naselja- nije izgledalo skupo...
A beograd na vodi
I nae Sarajevo
Droga, blud i nemoral
U rim gradovima skoro nitko i ne ivi ! To su poslovne zone gdje velike firme plaaju !!!
politika koja pogoduje bogatima je ucinila ove gradove nedostupnima normalnom covjeku
Zasto smo se doveli u situaciju, da osnovnu potrebu kao sto je stan,vecina nemoze da priusti ni u Sarajevu!? Dokle ce kapital biti preci od osnovnih potreba ljudi?
Osnovna potreba nije da imas stan u Sarajevu, nego da imas krov nad glavom bilo gdje... Nemas love, onda ides dalje od velikig gradova i trazis jeftinije
Civilizacija
Dodajte i Sarajevo na listu
LoL, ocito nams pojma o kakvim se cijenama i troskovima ovdje govori, kakvo Sarajevo...
Monaco?
Monaco?
monaco sve milioneri i bilioneri
U Monacu drzavljani imaju prednost na stanove (i poslove) + ogranicene kirije, bas da bi mogli zivjeti tu.... Tako da ne spadaju u ovu kategoriju
Ovo za Glasgow i Balckpool je totalno netacno. To su gradovi gdje je puno jeftinije nego London, Bristol, Oxford, Cambridge, koji se cak ne pominju. Takodjer, Lancashire je ime pokrajine i to nije grad.
U Sarajevu morate odraditi tri zivotna vijeka da kupite pristojan stan a u Americi to isplatite za 30 godina rada . Treba preci ma jeftine printane 3D kuce a drzavu stisnut na povoljnu cijenu gradjevinskog zemljista za mlade ljude ako se hoce nataliteta.
Jesi li spreman da zivis i radis kao Amerikanac? Minimum 10-12h radni dan, 1-2h se vozis do i od posla svaki dan. 2 sedmice godisnjeg (ako ti sef da da obadvije iskorstis), zdravstveno osiguranje placas sam i ne pokriva ti sve troskove. Bolovanje duze od 1-2 dana mozes zaboraviti. Najcesci razlog bankrotiranja u stanovnistvu su medicinski dugovi i krediti.