Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kupovina pred izbore
Minimalna penzija mora biti 65% od prosjecne plate.Ne mozete nas kupiti mrvicama,nismo to zasluzili.
Ulaganje u penzice nije isplativo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Fadil na pocetku i na kraju daje jednokratnu pomoć plus povecavao penzije u godini dva puta u aprilu i krajem godine dao Bog da bude opet premijer bar 4 godine da nas oporavi od ovih hostoplera
U 2023. povećanje penzija 11,1% april i juni 5,25%, ukupno 16% povecane za jednu godinu koliko je trojka povecala penzije za godinu dana vlasti, iako su imali pune budzete??
Plus nije pravio zaduzenja i deficit. Jos im ostavio sve u plusu, i ovi za godinu sve srozali mati mila.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
u FBiH 450000 penzionera ima 200000 penzionisano sa manje od 40 god zivota 300000 sa manje od 20 god staza e o tome se nije razmisljalo 30 god dobro imaju ikakve penzije jer za 5 god nece niko imat nikakvu penziju
Dabogda nista ne dobili,kad necete da protestvujete,a mozete i trebate,nego vam Redzo i njegovi pajdasi aminuju kako hoce ,sa vladom dogovaraju.
Ljeba i igara
Izvolite gospodo penzioneri razmislite koga ste podrzavali zadnjih tridesetak godina,pa i ovih nekoliko zadnjih.Kavi su to ljudi,kakvi su efekti njihovih obecanja,(ne)rada .Samo totalni reset.Sa starim konjima se u trku ne ide.
Dajte ljudima ,penzioneri kradu po granapima brukaju se ,rove kontenere,multi vitamine i minerale nema sanse da kupe ,nego oboljevaju od brasna ulja i rize .DAJTE LJUDIMA I VISE KAO I MLADIMA ZA STANOVE IMATE PARA!
treba na dan izbora izići na proteste a ne prodati se za par maraka
Sigurna sam da nisu tražili toliko nego još još manje
Evo kako je Fadil novalić vršio usklađivanje penzija. Ne zaboravite , kada je bilo usklađivanje penzija 2023 , tada je bila inflacija enormna , litara ulja primjera radi bio je 5 km , tako da je to sve pojela inflacija , sjetite se skupoće i nestašica. .2018. 3.50 % 2019. 3.50 % 2020. 2.80 % 2021. nije bilo povećanja/usklađivanja penzija 2022. 7.30 % 2023. 16.25 % 2024. 6,55 %
M r c h u p m
Oni sebi povećaju plate za 500+ KM a penzioneri dobiju 10-20KM.
Pa glasajte za vlast pa će te dobiti šipak
ko Nas pensionere proda
Znal se ko ce na banjako lijecenje, nesto mi to poznato.
Ma to socijalna davanja a ne penzija fuj
Sto ne gumo ovih sto govore vratite fadila. Vodite ga kuci. Nije vam ni tad foodil povecavao penzije nego Sbb
đe si fahro legendo, jos te ima
Pa oteli ste od radnika Bhtelecom a po 2000 KM, zajedno sa upravom i vodjama sindikata,barem podijelite penzionerima,