Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovak prosjek poprvljaju ovi i opcinstina,kantonalni vlada,uhljebi na budetu,,, Max malna plata radnicka nas sirotimje je 650 neto,minimalna 398,421 i 478 km.... Govorimo o neto plati. Bez naknade za topli a to se mora pojest.
@gooUser11110404 pa vi koji radite po privantim firmama vi njih hranite i odrzavate
@gooUser11110404 tako je
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Predivna vjest. Znači ni korona nam ne moRe s*ebat ekonomiju. Kako imamo dobre političare. Mrš u 100 pm.
Idemo do 300... Molim sve kojima nije tesko da bace SUBSCRIBE na kanal (naravno ne kosta vas nista) i poguraju brata da napuni kanal..ne budi s.... budi drug ;) https://www.youtube.com/channel/UCEpn1SRmIh9GKm80BCIRW8A?view_as=subscriber
Prosječna plata je puno viša jer jos uvijek (nažalost) imamo previše firmi koje plaćaju doprinose na minimalac a radniku se ostatak isplaćuje na crno. Sve što ide na crno, ne ulazi u ovu statistiku.
Jest malo morgen izbacite iz te statistike političare i ostale koji ne rade a primaju platu
Propada klix, odlaze svi sa portala!!! Zna li neko razlog??? Neredovne plate ili???
Dakle sjajnih oko 490,00 €. Luksemburg na aparatima.
Pa vrlo jednostavno. Prvi prima 1000, drugi 600, treci 300. Prosijecna plata je 600. Treci dobije otkaz prosijek skoci na 750. Drugim rijecima oni ne lazu samo se na ovu statistiku gleda iz pogresnog ugla.
jel bingo i njima slični izuzet iz ove statistike
kada racunaju prosjek, uvijek mi padne na pamet: dva muskarca jedan 70 drugi 10 godina, prosjek 40 godina, a niko j.... ne moze
Imam utisak da novinari klixa namjerno svako malo pisu o prosjecnoj plati samo da bi nama obicnim ljudima digla pritisak i da isfrustirani hebemo majcice svima redom a plus imaju nove klikove.
Sto je veća nezaposlenost naravno da ce biti veći prosjek zbog ovih na jaslama.
Nigdje veze ova informacija sa stvarnim zivotom. Da je bogdom ova plus topli plus karta onda bi jos samo 500km falilo da bude normalan zivot bez oskudivanja za cetvoroclanu porodicu sa jednim zaposlenim. Vec sa dva zaposlena moglo bi se i na more. Mrsss sss
Jest ali za 2 mjeseca...
To uhljebi prosijek vade,dao Bog pa im za kruha i ljeka trebalo.
Nemoguce. Laz obicna
ma kakav prosjek...daj medijalni prosjek pa ces da vidis jad i cemer