Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametni, furaju svoje, ne jbu ni 5% nikoga osim samih sebe
Eto baš su stvarno pametni sa mjesečnom inflacijom od 70%
Mnogo pametni ! Sirotinje kolko hoš na sve strane !
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Niko vidim nije ekonomski pismen. Kad se kaze da se zlato kupuje to znaci da se oslobadjas dolara jer dolarima kupujes i zamjenjujes devizne rezerve u dolarima - rezervama u zlatu.
Jasnije i preciznije je reci - Turska se oslobadja dolara.
SAD ce prije III. svjetski izazvati nego da im glavno oruzje tj dolar ode u pm.
@Guzonja PPP znaci sve i apsolutno nista - to da im je pozicija mnogo bolja ako se gledaju indikatori sa PPP meni ama bas nista ne znaci jer ipak Volkswagen Golf im je skuplji 3x nego bilo kojem europljaninu a)radi taksa na strana auta i b) jer je uvozeno.. isto tako im je skupo otici na odmor u Bugarsku a kamoli u Grkcu. Ponavljam ti da saam dugo vremea proveo u Turskoj i znam bruku Turaka - sve se moze reci osima da je Turska dobrostojeca zemlja al dobro navikao sam na svasta ovamo
Znači uložili u zlato preko 3 milijarde eura samo u prvih 6 mjeseci. Kako to kad nam trube ovdašnji i zapadni mediji da je turska u krizi. Kako to da nemaju duga MMF-u, da im se izvoz mnogostruko povećao, kako to da odjednom proizvode sve od igle do aviona.. Da možda to nije problem? Nije valjda da zapadnjaci vole polupropale države u koje će izvoziti, davati kredite, kupovati jeftino firme i zemlju i držati na uzici? Nemoguće
@Fake.Jake, sve je to fantasticno sto si napisao. Hajde ti zamisli da imas primanja koja su svaki mjesec ista, a inflacija na godisnjem nivou ca. 50%
U ovom kao u vecini ekonomski indikatora Turksa je daleko iza bilo koje jace europske ekonomije .. samo za Klix i SDA Turska je bogata. Evo podaci https://tradingeconomics.com/country-list/gold-reserves
Kmee, Kmee
Nauči pisati pa onda iznesi svoje mišljenje
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pametnoovo rade sve najveće svjetske ekonomije. Od Amerike, Njemačke, Rusije, Kine, Francuske do Turske. Kad se predosjeti neka kriza zlato je dobro imati u rezervama. Iako im se inflacija prepolovila i nastavlja ubrzano padati uvijek treba imati još ne jednu već više sigurnosnih podloga.
cim dolaze radit u bosnu, onda znas sta im je brko uradio od drzave.
Isto kao što su nekad Jugoslovenski radnici išli po Bliskom Istoku raditi za Jugoslovenske firme i naplaćivali veoma visoko sa svoj posao, tako ovi Turski radnici rade za svoje firme. Kompanije naplate ogromne ugovore za posao koji valjda BiH kompanije nisu sposobne raditi. A ti kao kompanija dovodiš sa sobom svoje ljude kojima vjeruješ i znaš kako rade.
pametni 2. po zahtjevu za azil u njemackoj
Kupuju zlato jer Lira propada. Zlato je univerzalno nesto i svaka drzava treba ulagati u rezerzve.
Dugo se najavljuje valutni slom. Cak i poznati nobelovci upozoravaju da se dolaru blizi kraj, dolaru kao svjetskoj rezervnoj valuti.
pa sta ce ga zamjeniti?
Turci nisu budale, neka velika ekonomska kriza tek prestoji. Uostalom svi kupuju zlato da bi zastitili svoju ekonomiju u slucaju ekonomskog sloma.
Sila. Naši.
Sam si svoj druze, ne zavaravaj se.
nemoj da Njiva cuje da je najveca cijena zlata do sada, prodat ce ono sto Lagumdzija nije uspio
Čim ga kupuju nije im baš toliko loše.
Izetbegović 2. mjesto
lopovi