Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Svici kamate za kupovinu stana 1,3% uz učešće od 20%. Ovo kod nas ke klasično lihvarenje.
@memen, a u Norveskoj kamate za kupovinu stana 5,75% uz usesce 25% na 25 godina. KM je vezena za EUR i banke odredjuju kamate prema EURIBOR 3 mjeseca. Pa gdje ces ti uporedjivati Svicu i nasa Bosnu, gdje da nije stranaca i KM vezan za EUR, drzava bi se raspala finansijski.
Stabilne stravično visoke kamate#
Ljudi bi morali biti sretni u ovoj nam drzavi bez reda, zakona i pameti, da su stranci imali kontrolu u uspostavljanju bankarskog sistema i da su nasu jadnu valutu vezali za EUR. Vi, gospodo, pomislite da neko hoce da pozajmi pare od vas, sa kolikom kamatom bi vi bili voljni posuditi pare na rok 10, 15 ili vise godina? A, drzava, jos malo pa igre naroda i narodnosti, koji vole ovu drzavu:-)
Buduce prognoze su propast
BiH građani nepovjerljivi prema bankama iako banke sve rade da ih privuču al su se Bosanci opekli kod nekadašnje Ljubljanske banke pa sad puno pametniji..
Ako mi nadjete 3.5 eo ja cu ga sutra dic
Za normalan stan ti treba BAREM 250k..a vjerovatno i vise. Sve i da imas mogucnost da dignes to, trebaces vratit nekih 350k....
@invicible1921, sto se tice matematike, sve je u redu. Ti, mozes vratiti kredit za 5 godina, pa ces vratiti manje od 300k, zar ne?
Odakle ove brojke, kad sam ima pola godine digao kredit i jedva navukao na 3.7....Nedavno cujem, neko dizao kredit 4.2 mu kamata...
Ma lazu brate...nemos je nac ispod 4 da si pita...cak je upitno mozes li nac i 4
Prognoze su nažalost loše. Ako uzmemo da imamo vlast koja je sa 800 miliona u plusu za dvije godine napravila minus 2 milijarde pa sad zagovaraju i prodaju elektroprivrede i aerodroma. Mi ćemo ostati najzaslužniji narod u regionu i postajemo podstanari MMF-a u svojoj državi.
Upitajte se, ko je izmislio kamatu. Sve jasno.
Na štednju 0%,oni kad daju uzimaju 12%kamate