Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad ste culi da je neki direktor zavrsio u zatvoru jer nije placao porez i doprinose?
Cuj izdvojili , pa sto nisu ti direktori uplacivali radni staz uposlenicima , po vama niko nike kriv da odgovara !
Koji apsurd Države vlade ove i prijašnje? Svake godine se izdvajaju sredstva za uvezivanja radnog staža radnicima koji rade u državnim Firmama. Pa zašto se nije uplaćivalo prije gdje su ti novci završili? Državna firma napravi dugi i onda država daje državnoj firmi pare za uvezivanje.
Ista politika kao kod Fadila. Uvezi radni staž i pošalji u penziju. I za koju godinu u crnu zemlju. Firma odmah ključ u bravu. Ima li ijedna da se može sačuvati i nastaviti raditi? Ili poslati bagere, sve poravnati i graditi zgrade. Izgleda samo to funkcioniše.
Nikakve upute nema kako neko ko ide u penziju s ima neuvezan staž iz firmi koje su u stećaju ili likvidaciji, kome i kako da se obrati za uvezibanje staža.
Vidi komentara ovih,sto neznaju kako je bilo radit poslije rata kod robovlasnika,plata mala,neplaca ti radni staz,uredno vodi radnu knjizicu,a ne uplacuje,nije bilo balavci Njemacke ko sad,nije bilo djecijeg doplatka u sda,pardon jest 15 km samo nekom ko auto nema,nije bilo subvencija za vrtic i sl,odes u penziju sa 25 g staza a imas ustvari 40g,i kaze nepismen svijet,sta hoces eto ti minimalna penzija,a ti ni kriv ni duzan,kome ces se zalit.
Salon namještaja Dalas nije uplatio ovobsve napisano za 60 radnika koji se ganjaju po sudovima ,mnogi i umrli čekajući, bruka
dabogda,,, sav namjestaj i z go r i o
to su ljudi svojim radom i zaradili kad mozete za auta 1.6 KM izdvojit ovo za staz je nista
U UREDZENIM DRZAVAMA CIM NIJE PLACENA PLATA ODMA STECAJ ODUZIMA SE IMOVONA PLACAJU DUGOVE PREMA KOME SU DUZNI.A DA NISI OSIGURAN I NIJE UPLACENO PENZIONO.TA ISTA FIRMA IDE U STECAJ ODMA.
Jest, al u qrcu to rade u uredjenim drzavama
Taj staz rukovodioci firmi jal ptovatnih jal drzavnih duzni su bili uplacivati sto nisu tuzilastvo treba ih pitati i za to odgovarati a ne krpiti rupe iz budjeta. Pogotovo za privatne firme sto bi vlada finansirala necije marufetluke