Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Postoji auto, postoji avion. Auto statistički puno nesigurnije nego avion. Ato nesreće svaki dan u stotinama hiljada, avionske nesreće jednom u godini i popraćene medijski. Tako i sa energijom. Postoje solarni paneli i vjetrnjače koje su sra*e i postoje nuklearne elektrane koje su statistički jako sigurne i dugotrajne i ne zagađuju uopšte. Da se forsiraju nuklearne elektrane kao budući izvor energije vjerovao bi u ovu priču o zaštiti okoliša
Ja ne znam ko vam prevodi ove clanke, ali recite mu/joj da bilion u nasem jeziku ne postoji. MILIJARDA!
naravno da bilion postoji u nasem jeziku. 1 bilion = 1000 milijardi. Znaci potrebno je dodatnih 3500 milijardi ili ti ga 3,5 trillion na engleskom.
Biliona? Hoćete da kažete milijardi.
Biče divno,sjedit kuci,dobijat minimalan zagarantovani,a stalno putovat,po metavrrzum,skoro ko na more. Ko n konta da je ovo 5ta postindustriska revolucija. Do 2008 je bio napad radnika,srednje klase itd,sad burzoazija velika prešla u kontranapad,napice nam se svima krvi.
Kakva nulta stopa emisije? Hoćemo stalni rast bez zagađenja? Manje putovati, vozikati se, bacati smeće... I bit će sve OK.
Za pocetak - pocnes sam od sebe - kao sto i ja trebam. Bacas li smece svugdje ,na sta se grijes zimi?
Ova pendemija je mala maca sta nam sve spremaju, a sve pod brigom za klimatske promjene, a niko od njih se ne brine za novcane promjene kod naroda. Struja se moze proizvoditi (a i proizvodi se) jeftino i bez ikakvog zagadjenja, ali tisu misu, trebaju kompanije da zarade, one iste koje su nam do juce benzin prodavale.
kako se prozivede bez zagadenja strucnjak?
Nova Korona ce biti ovo. Nova maltretiranja ce biti povodom ovoga.
U ukupnoj proizvodnji struje u prosloj godini, solarne i vjetroelektrane učestvovale s manje od 3%. Ima prostora s obzirom kako nam struja poskupljuje.
kažu da za 1 sat na našu planetu dođe energije koliko je čovječanstvo ukupno potrošilo do sada kroz ìstotiju.
Da li moze novinar da nam pojasni ovaj Google translate naslov "biliona" ?
Sve ćemo mi to platiti, na ovaj ili onaj način...
hajd sto kradu sto nas ogulise sto je lopovluk i korupcija na svakom koraku al najgore mi je kad nas javno ubjedjuju da ce nam biti bolje kad nam dignu jos cijene. isto kad su akcize uvodili. al ne lezi vraze, ima jos gore od tog a to je sto narod povjeruje u tu lafinu