Poboljšanje logistike
544

Hrvatska pošta Mostar svečano otvorila Glavno poštansko-logističko središte

V. K.
Danas je u Mostaru svečano otvoreno novoizgrađeno Glavno poštansko-logističko središte (GPLS), što predstavlja kapitalnu investiciju za Hrvatsku poštu Mostar i važan korak za budući razvoj logističkih kapaciteta u Bosni i Hercegovini.

Ceremoniji su prisustvovali brojni uglednici, uključujući predstavnike lokalne zajednice, poslovne partnere i medije.

Izgradnja ovog objekta predstavlja temeljnu infrastrukturu koja će značajno unaprijediti logističke usluge, posebno u segmentu brze dostave paketa, kako u unutarnjem, tako i u međunarodnom prometu. Novi objekt, površine preko 7.000 kvadratnih metara, smješten je na strateškoj lokaciji, cestovno povezan sa svim važnim prometnicama, što će omogućiti bolju poslovnu povezanost i efikasniji prometni pristup.

Direktor i predsjednik Uprave HP Mostar, Mate Rupčić, istakao je važnost ovog projekta za kompaniju i lokalnu zajednicu, rekavši:

"Ovaj projekt je odgovor na rastuće zahtjeve tržišta, posebno u domeni internet trgovine i brze dostave. Izgradnjom GPLS-a, Hrvatska pošta Mostar stvorila je ključne preduvjete za budući rast i razvoj našeg društva, te će moći kvalitetno odgovoriti na izazove modernog tržišta".

Značaj novog logističkog centra za cijelu zemlju naglasila je i federalna ministrica prometa i komunikacija, Andrijana Katić.

"Ovaj logistički centar je od iznimne važnosti ne samo za Hrvatsku poštu Mostar, već i za cjelokupni razvoj logističkog sektora u Bosni i Hercegovini. Njegova izgradnja doprinosi boljoj povezanosti i konkurentnosti našeg tržišta".

Objekt je smješten u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostara, što omogućuje optimalan način dolaska robe do krajnjeg kupca. U sklopu projektiranja objekta, vodilo se računa o prilagodbi prometnim tokovima i karakteristikama ambijenta, čime je osigurana njegova funkcionalnost i efikasnost. Zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta izrazio je i predsjednik Uprave HP Zagreb, Ivan Čulo, naglašavajući:

"S ovim infrastrukturnim objektom, Hrvatska pošta Mostar pozicionira se kao ključni logistički centar u regiji, sposoban odgovoriti na sve buduće izazove i potrebe tržišta, posebno u segmentu online trgovine".

Svečanost otvaranja obilježena je presjecanjem vrpce te obilaskom objekta uz prisustvo brojnih gostiju. Nakon obilaska, gosti su nastavile druženje uz prigodan program. Ovo svečano otvorenje označava važan korak prema modernizaciji i unapređenju logističkih usluga u Bosni i Hercegovini, postavljajući temelje za svijetlu budućnost poštanske djelatnosti.