Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Termoelektrane su nezamjenjive. Hidrolektrane ovise o kiši, vjetroelektrane o vjetru, solarni paneli o sunčanim danima.... Samo budala može ugasiti termoelktranu pored ovoliko rudnika, a Bičakčić kaže da mi imamo komociju do 2050. da kombinujemo čak i po zahtjevima EU. Njemačka je prošle godine aktivirala 14 termoelktrana kada je pala u krizu sa strujom. Neće valjda reći Mercedesu....nema struje, sorry.
Ne siri dezinformacije, Njemacka je reaktivrala stare termoelektrane i sada 2 godine kasnije ih sve zatvara lol, za 10g. nece biti NIJEDNE termoelektrane u Njemackoj, u EU ove godine je 5 zemalja zatvorilo zadnju elektranu na ugalj, to je gorivo koje nema buducnost.
Uvest ce nam EU prevelik porez iduce godine da bi termo bile odrzive. Treba sa Srbijom gradit francusku nuklearku.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Ta TE nam treba. Greška je odustati.
Trojanci sve rade po nalogu stranaca
Za propast je kriva politika koja je imenovala svoje poltrone direktorčiće npr. Salkic iz Sbb je mlatio dobru paru. Sam kadar Elektroprivrede je nula za ovaj projekat. Advokati im radili zgovore. Pare namlatili. Kriva je i cinjenica da je zapadni lobij jaci od drzave. Solarne elekteane su price poput onog alzirca koji je lijecio vodom na dodir
Kriv je narod.
Kakvi solariji tu snijeg pada crn. Ćadž i pepeo do koljena... Il planiraju radno mjesto čistač solarnih panela... Prvo pohapsi za prevaru zemljišta ...
Fadil je morao potrošiti te pare za pripremu terena - pa nećeš valjda termku graditi na grani. A onda je došao Nikšić i sav happy, na zahtjev mrzioca Bošnjaka Slovenca R. Kovača, konstatovao: "Trajno smo obustavili projekag Bloka 7, idemo tražiti druga rješenja". Koja rješenja, u montinentalnoj BiH možeš na solar samo mobitele puniti.
Nekadasnja polja pivskog hmelja u Njemackoj su sada poljane panela. Samo nemojte reci kako su oni glupi i nemaju pojma. A sto se tice bloka 7, odnosno parcele, samo asfaltirat sve da imaju djeca gdje divljat sa autima. Neka ne gaze narod i neginu po cesti. Sat 50 i gas
Sada treba utvrditi ko jenodgovoran i kažnjavati. U sve se ušlo prekasno. Mi nismo Njemačka da možemo samostalno odlučivati hoćemonli graditi ili ne. Tonje trebalo mnogo ranije završiti. Kako blok 7 u TZ, tako blok 2 u Kaknju i Tae u Banovićima. Ovako nam je kita ili kazne. Budućnost je ili energetska ovisnost (što je izvjesnije) ili graditi nuklearke sa Srbijom uz dalekovidost i mudrost političara, što nije izvjesno. Na solar možemo mobitele puniti.
Kolika je snaga suncanih panela (kad je suncano, prosjecno). 450 MW je TE kontantno. Pa to nije uoredivo.
Gdje su pare?
Zna se vrlo dobro ko je kriv. Prethodna uprava i direktor Andelija. Istu stvar su uradili sa HE Vranduk, gdje ih je STRABAG presvukao za 20 miliona eura...SDA/DF koalicija
Nas guli i kunto i panto
Da postave solarnu elektranu bih znacilo napredak za narod, civilnost i udaljivanje od koruptivne i politike volova i junaca. Sad trebaju naci barem jednog ko hoce da ide u kinu za bosnu i hercegovinu i njen narod po panele i kineski kredit. I onda kad na tom mjestu naprave panele i to se dokaze uspjesno, bit cemo blizi EU i to ce otvoriti put za lakse dobivanje grantova i povoljnih kredita za razvoj i napredak. Vec ulozenih 30miliona Km iskoristit za postavljanje solara.
termoelektrane na ugalj su proslost, nuklearka ili obnovljiva energija, spaljivaci smeca ...plastike itd
jah eto ko je kriv.Sigurno nisam ja a ni princ od Monaka krivi su oni sto su se ugradjivali u projekat pa podizali zgrade sirom kantona i upumpavali pare u stranke da se mogu izbori kupovati
Zašto širiti dezinformacije. Nijedna NVO koja se brine za ekologiju nije rekla ko ih plaća i zašto. I ptice na grani znaju da su to Nijemci i Poljaci. TE Stanari će se otplatiti za 11 g. a ne za 40. HE dale u ovoj godini 2,4% proizvodnje ukupne električne energije u BiH. Što prije BiH treba izgraditi dva moderna bloka, Blok 7 u Tuzli i blok 1 u Banovićima i koristiti ih do 2050, a uporedo raditi na razvoju vjetro i solarnih potencijala. Ako ukinemo blokove onda smo ga tek nagrabusili.
Kome treba neka je gradi sebi pred kućom.
Pa očigledno ko je krivac, američka kompanija odustane u zadnjem momentu. Samo budali nije jasno ko je sabotirao ovaj projekat. EU i SAD ne žele energetski nezavisan region. Kad ove naše kvazidržave budu i energetski zavisile od njih vidjećete onda civilizacije.