Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zakon mora biti isti za sve ili ako se ne moze sprovesti onda ga ukinuti zbog nemogucnosti provedbe. Dosta je bilo da jedni placaju za druge da uzivaju
Ne može to tako ko će graditi ceste cesteplaćati im mirovine i graditi po 6,75% trokutnjaka Čapljina-Posušje-Prozor????
Ni Nemac, Austrijanac i Šveđanin neće poleteti da plate 1000 evra poreza i taksi sa osmehom oko glave samo zato što im je to neko preporučio da bi bilo lepo. Ne, nego oni dobiju tekst zakona gde lepo piše: ako ne platiš 1000 evra poreza, ubrzo ćeš platiti 1000 evra poreza i 10000 evra kazne. Zato oni plaćaju takse i ne otvaraju radnje ako im ne radi fiskalna kasa - jeftinije je tako. Takozvana BIH nije država i lud je ko plaća, a ne mora.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Gospa se možda i ukazala, ali fiskalna kasa još nije
Gospa je stvar vjere i njenih vjernika,fiskalna kasa je stvar inspektorata ,šta meni kao vjerniku i Hrvatu vrijedi što neki Hrvat trpa novac u svoj džep i krade državu?
Prvo, 80% od boravišne takse ide kantonu tako da ako kradu nekoga onda kradu svoje, a ne vas. Drugo, kad god sam bio u nekom kafiću, prodavnici itd. u Z.Hercegovini dobio sam fiskalni račun (pa i u Međugorju). Ali u Sarajevu sam ga dobio samo u tržnim centrima, a kod ostalih nisam ni vidio fiskalne kase. Tako da oladite malo, krade ko stigne, stvar je inspekcije koga će kazniti.
Ekonomska aktivnost je dovoljan stimulant. Benziske pumpe, restorani, prodavnice, obrtnici, struja, komunalije, telekomunikacije idu gore. To se oporezuje. Direktni porez na boravak treba mozda izbjeci.
Treba na graničnim prelazima, i aerodromima postaviti pos uređaje, pa kad na izlazu skeniraju biometrijski pasoš strancu tačno vide kad je ušao u državu, koliko dana je ostao i na izlazu nek marticom plati boravišnu taksu. Po istom principu kad plaćaš za autoput na naplatnim kućicama
A šta radi inspekcija, zašto inspekcija ne radi posao za koji je plaćena? Svi su povezani i uvezani, i hotelijeri i inspekcija i svi. O čemu mi pričamo:bivši direktor Federalne uprave za inspekcijske posove je na crno izdavao vilu u Blagaju i šta možemo očekivati od inspekcije?
Prvo se ukazala ona Gospoja iz Medju. N O Z JA pa ce uskoro i onaj sto ga rimljani zakucase na štaflu
Pitam za druga.Da li je obavezan plaćati poreze takse i ostale doprinose državi ako jedan dio njenih reziidenata ne plaća? Da li bi to prošlo na sudu?Da li da traži povrat,jer ne želi biti tele.
Nema veze. Tu smo mi, da pripomogne,mo izgradimo cestu, opremimo bolnicu, otpiseo dug za struju...
Tajni ugovor SDA-HDZ da se smiru Hrvati i ostanu u Federaciji. No, ne krivim Hrvate jer se novac svakako upumpava u KS, a nigdje drugo u Federaciji.
Niko iz međugorja ko nije hercegovac možda iz drugih gradova je nije odnio marku.a sad kolko su uzeli samo gospe zna.nema veče mafije u državi od njih.da bar jedan katolik sirotinja dobije od crkve marku a uzmimaju.milione gospe bi imala smisla.
Ma, dajte molim vas, Medjugorje i skra okolina su TAX FREE ZONA.
Pa Konjic prosle god vise uplatio taksi od Neuma. Kad je uzeti od Federacije i uhljebiti se tu su čovićevci glavni a kad je uplatiti porez tu se hvataju kriivne, cast izuzecima. Pa pogledajte koliko je Eronet platio poreza na dobit sve ove godine sve ce vam biti jasno.Nikom ko njima muzu sa dvije strane
Inspektori ne rade svoj posao. U bilo kojem turističkom mjestu u BiH, 95% vodiča su stranci koji normalno nose svoje licence oko vrata iz svojih država. Da neko od nas ode u HR sa licencom oko vrata odmah bi kaznu platio.
Ah to su ovi što im Sarajevo treba kad treba kvitati milione duga Aluminiju kad treba napraviti cestu stolac Neum RTV taksu ko zašto struja po niskoj cijeni iz TE Tuzla i TE Kakanj i da mogu vikati kako su ugraženi
Hoće li se iko u vlasti oziljno pozabaviti Međugorjem i Neumom.
Svaka čast za Međugorje, ovi drugi samo gledaju kako kasirati bez protivusluge.