Kanton Sarajevo
29

Počelo asfaltiranje saobraćajnice u ulici Bulevara Mimara Sinana, Šteta: Rekonstrukcija bila neophodna

B. R.
Rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Bulevara Mimara Sinana (Foto: Vlada KS)
Rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Bulevara Mimara Sinana (Foto: Vlada KS)
Počelo je asfaltiranje saobraćajnice u sarajevskoj ulici Bulevara Mimara Sinana, naselje Dobrinja, a asfaltiranje se vrši u sklopu rekonstrukcije ove ulice.

Riječ je o prvom sloju asfalta koji se postavlja u sklopu druge faze rekonstrukcije, i to na dionici dugoj 435 metara. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta (SDP) je izjavio da je riječ o veoma zahtjevnom i složenom projektu te da je rekonstrukcija bila neophodna zbog toga što je saobraćajnica bila u izuzetno lošem stanju.

Prema njegovim riječima, ovom ulicom prođe 14.500 vozila dok vozila javnog prijevoza (trolejbusi i autobusi) dnevno prođu 500 puta. Zahvalio se građanima na strpljenju i razumijevanju tokom izvođenja radova.

Podsjećamo, u augustu je završena rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Braće Mulić, koja je povezana s ulicom Bulevara Mimara Sinana. Rekonstrukcije u obje ulice koštat će ukupno pet miliona KM, od čega su Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo osigurali 4,6 miliona KM, a ostatak Općina Novi Grad Sarajevo.